Mercedesov zatjev ODBIJEN!

0
4
Lewis Hamilton mercedes
Lewis Hamilton/Bryn Lennon/REUTERS via Guliver image

Varnice na relaciji Red Bul – Mercedes ne prestaju da sijevaju čitave sezone, a sve dobija još ozbiljniju dimenziju.

Svjetska automobilska federacija (FIA) odbila je zahtjev Mercedesa da preispita svoju odluku u vezi sa incidentom koji se dogodio između Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena na trci za Veliku nagradu Brazila.

– Direkcija trke često mora da donese odluku brzo i na osnovu ograničenog broja informacija.

Stjuarti su u Brazilu smatrali da imaju dovoljno informacija donesu odluku, koja se u velikoj mjeri poklapala sa komentarima obojice vozača iznijetim odmah nakon trke.

Da su smatrali da je snimak prednje kamere bolida 33 ključan za donošenje odluke, stavili bi incident pod istragu i odluku bi donijeli pošto bi im video bio dostupan.

Stav takmičara je da ovaj snimak pruža dovoljno informacija da direkcija trke dođe do drugačijeg zaključka. Međutim, utvrđeno je da snimak ne pokazuje ništa što se posebno razlikuje od onoga što je prethodno viđeno ili što bi uticalo na promjenu odluke.

Za razliku od slučaja u Austriji 2020, nema ničega na smimku što bi uticalo na promjenu odluke. Utvrđeno je da dostavljeni snimak nije značajan – navodi se u saopštenju.

Direktor Mercedesa Toto Volf prethodnih dana iznio je niz kritika na račun Red bula, tražio kaznu za austrijski tim i poručio da njegovi inženjeri nisu “čeprkali” sa DRS sistemom na zadnjem krilu.

– Između nas ne postoji nikakav odnos. Samo takmičenje. I to je to. Odnos i međusobno uvažavanje su dvije različite stvari – rekao je Horner, pa dodao:

– Uvažavam uspjehe Mercedesa i sve što je Hamilton uradio u karijeri. To ne znači da treba da idem na večeru sa Totom Volfom. I da mu ljubim zadnjicu. Možda neki drugi moraju – poručio je Horner.

Lider u prvenstvu je Maks Ferštapen sa 332,5 boda, dok Luis Hamilton, inače šampion, ima 318,5 bodova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име