NORIS: Mislim da su htjeli da me testiraju u izazovnim okolnostima

Vozač McLarenovog tima Lando Noris trku za Veliku nagradu Velike Britanije završio je na drugom stepeniku podijuma, ali mu na kraju dana nije bilo jasno zašto tim nije poslušao njegov zahtjev prilikom zamjene guma.

Noris je na promjenu pneumatika otišao u 33. krugu kada se Kevin Magnusen zaustavio na stazi. Mnogi vozači iskoristili su tu priliku, a boks su napuštili sa mekim pneumaticima koje je i sam Noris tražio od svog tima, ali ih nije dobio pošto nisu imali nove meke gume pa su mu dali nove tvrde pneumatike.

Nezadovoljan je bio Noris tom odlukom svog tima, ali je rekao da svi problemi padaju u vodu pošto je trku završio na podijumu i ispred svih svojih zemljaka.

„Trka je bila prilično luda. Želim da se zahvalim čitavom timu, obavili su fantastičan posao. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez napornog rada koji ulažu. Nisam siguran zašto su stavili tvrde pneumatike, kao da su i dalje početnici u nekim aspektima. Borba u finišu je bila nevjerovatna, ali uspio sam da se odbranim.“ rekao je Noris.

Britanac je zatim dodao: „Mislim da su htjeli da me testiraju u izazovnim okolnostima, to mi je šef ekipe Zek Braun rekao. On je donio tu odluku. Želio sam meke pneumatike, smatram da je to bilo smislenije – posebno posle izlaska ‘sejfti kara’, ali nije me briga. Trku sam završio na drugom mjestu, tako da je sve kako treba.“

Noris je dobro startovao trku uz preticanje aktuelnog šampiona Maksa Ferstapena. Dugo se borio sa Maksom, ali na kraju nije mogao da se odbrani od napada.

„Napravio sam previše grešaka, ali uradio sam šta sam mogao. Borio sam se sa Maksom koliko god je to bilo moguće. Trka može biti dosadna kada nijedan vozač nije u vašoj neposrednoj blizini, tada se osjećate usamljeno. Osjećaj je svakako izuzetan.“ zaključio je Lando.

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Mađarske koja je će se održati 23. jula.

Postavi odgovor