Red Bul
Kristijan Horner / Twitter

Red Bul optužuje Luisa Hamiltona za „prljavu“ vožnju, ali aktuelni prvak Formule 1 ne misli da je bilo tako.

Trku za Veliku nagradu Velike Britanije obilježio je incident u kome su glavni akteri bili dva vozača koje se nalaze na čelu šampionata Formule 1.

Na legendarnoj stazi „Silverston“ došlo je do sudara između Maksa Ferstapena i Luisa Hamiltona. Holanđanin je nakon drame uspio da izađe iz bolida koji je sletio sa staze, ali nije mogao da završi trku.

– Bio je to ogroman incident, a mogao je da bude još veći. Svaki vozač zna da se to ne radi – što se mene tiče, to je prljava vožnja. Bio je to sto odsto Maksov ugao. Što se mene tiče, puna odgovornost je na Hamiltonu – on nikada nije trebalo da bude na toj poziciji. Hvala Bogu da su svi iz tog udesa izašli netaknuti. Nadam se da će se organizacija postarati da dodijeli adekvatnu kaznu. Svima nam je laknulo kada smo vidjeli da je Maks izašao iz bolida. On je zadihan od udara i sada je u bolnici na pregledima iz predostrožnosti – izjavio je prvi čovjek Red Bula, Kristijan Horner.

Međutim potpuno drugačije mišljenje ima Luis Hamilton.

– Znam da će se govoriti o incidentu, ali ja sam bio odmah uz njega, nije mi ostavio prostora. Bez obzira na to da li se slažem sa kaznom, primiću to sportski i nastaviti da radim. Nisam želio da dozvolim da mi bilo šta stane na put – rekao je Britanac.

Luis Hamilton je uspio na kraju da trijumfuje u trci za Veliku nagradu Velike Britanije i tako smanji zaostanak u odnosu na vozača Red Bula.

Trenutni zaostatak Britanca iznosi osam bodova, a priliku da dodatno smanji zaostatak imaće 1. avguta kada je na programu trka za Veliku nagradu Mađarske.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име