Otmar Šafnauer: Provjerili smo sve podatke, tako da idemo na sud

0
6
Šafnauer
Sportskeeda F1/twitter
Direktor ekipe Alpine Otmar Šafnauer otkrio je nakon razgovora sa advokatima i finansijskim osobljem da će slučaj Oskara Pijastrija završiti na sudu.

Naime, sve je počelo kada je Fernando Alonso objavio da će na kraju sezone napustiti Alpinu i otići u ekipu Aston Martina, da bi nakon toga Alpina objavila da ga mijenja Oskar Pijastri, a australijski vozač je demantovao te navode na zvaničnu objavu tima.

Tada je FIA je potvrdila da Oskar ima predugovor sa Meklarenom, ali direktor ekipe Alpine nema najmeru da odustane od cjelokupnog slučaja i poručuje da se ovaj slučaj neće tek tako riješiti.

“Imamo ugovor sa Pijastrijem, ugovor koji je potpisao prije nekoliko mjeseci. Razgovarali smo sa našim advokatima i rekli su nam da je to obvezujući ugovor, tako da nam dio tog ugovora omogućuje da Oskara stavimo u jedan od naših bolida u 2023. godine kao što smo zvanično i objavili. Sa našim finansijskim osobljem smo takođe obavili razgovore i provjerili sve podatke, tako da idemo na sud”
, rekao je Šafnauer.

“Očekivao sam više lojalnosti od Pijastrija. Trebalo bi da ima malo osjećaja zbog ekipe koja mu je dala mjesto u Formuli 2 i pomogla mu da postane svjetski šampion, ekipi koja ga je spremala za Formulu 1. Morao je da pokaže više lojanosti”.

U Formuli 1 sam od 1989. godine i nikada nisam vidio ovako nešto. Nije samo takmičenje, ovdje pričamo o integritetu osobe. Ovo se može desiti u fudbalu, hokeju, košarci, nije ni važno. Jednostavno, ovo se ne radi. Potpisao je zvanični dokument”, izjavio je za kraj Šafnauer.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име