Neminovno je da nam tek slijedi suočavanje sa korona virusom.

U svijetu sporta, naročito vaterpolu već se osjećaju posledice: raskidaju se ugovori, smanjuju plate, a jedan od ozbiljnijih pretendenata za trofej Lige šampiona, mađarski OSC, raspustio je kompletan tim.Posledice će se odraziti i na tržište, angažman igrača i finansije.

Selektor crnogorske vaterpolo reprezentacije, Vladimir Gojković vidi narednu sezonu punu turbulencija:

“Najvažnije da sve ovo prebrodimo sa što manje žrtava i zaraženih i da vratimo normalan život. Bilo bi idealno da nađemo neki balans i da se fokusiramo na svoje stvari. Nekako je sve ovo do sada išlo previše brzo, a možda, koliko-toliko, iz ovoga izađemo pametniji”, kazao je Gojković.

Crna Gora

Gojković je tek po povratku iz Njemačke uvidio ozbiljnost situacije i kaže da ostaje samo dačekamo i planiramo šta da radimo kada se stvori prilika za rad.

Vaterpolisti su se brzo organizovali povodom treninga:

“Neko radi više, a neko manje. Imamo više slobodnog vremena nego što smo imali u životu, tako da je očekivano da rade. Ne mogu biti nezadovoljan pristupom, ali koliko god da rade na “suvom” ipak će voda kasnije da traži neku novu spremu. Naravno, ako zadrže fizičku spremu, biće lakše kada se vrate u bazen. Nadam se da će se svi dobro odmoriti i kada dođe vrijeme da ćemo da zapnemo na pravi način.”

Sumnja da će se sezona uopšte nastaviti i da će se igrači vratiti klubovima u kojima su. Što se tiče Olimpijskih igara, vjeruje da će se plasirati, jer neki od igrača su trebali da završe reprezentativnu karijeru:

To je taj krug koji treba da se zaokruži, a koji je bio planiran za 2020. Svakako, najvažnije će biti za kvalifikacije da dođemo do nivoa. Drugi krug čeka nas nakon Tokija. Moraćemo da selektiramo i priključimo još neke igraće, kako bi bili ozbiljna konkurencija za sledeće godine i oslonac nakon Igara. Mislim da ćemo biti spremni za rad i da ćemo iskoristiti atmosferu, a vjerujem da su igrači svjesni svega. Velikim požrtvovanjem,kroz borbenost i atmosferu, došli smo do medalje na Evropskom prvenstvu i vratili se u krug favorita. Ako obnovimo rad i obim možemo napraviti novi iskorak i spremni dočekati kvalifikacije. Naravno, svjesni smo da će nova sezona biti specifična, jer će biti sabijena.”

25 KOMENTARA

  1. Ovo je jako veliki udar za vaterpolo , u krizi je da potpuno propadne , i onako je vec na jako losem nivou. steta , divan sport.

  2. trebace njima dosta treninga i treniranja. dje da vjezbaju na suvom nase ajkule 😀 a bgmi prvenstvo ove godine ne ocekujem neki bum

  3. U kakvim uslovima radite vi ste odlicni, ponosni smo na vas, sto se sledece sezone tice, Bog xna na sta ce to da lici

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име