Igor Kolaković više nije selektor reprezentacije Irana

1
81
Iranska odbojkaška Federacija raskinula je saradnju sa crnogorskim odbojkaškim stručnjakom, a on je Igor Kolaković.

Kako prenosi portal World of Volley, uslijed otkazivanja Olimpijskih igara u Tokiju 2020, Iranska odbojkaška Federacije je odlučila da prekine saradnju sa Kolakovićem.
Crnogorski odbojkaški trener je imao ugovor sa Iranskom Federacijom do kraja Olimpijskih igara. Direktor Odbojkaške Federacije Irana je saopštio da će potražiti novog selektora koji će takođe biti stranac.

Kolaković je preuzeo selekciju Irana 2017.godine kada je zamijenio Raula Lozana.

Naš stručnjak se razišao sa Irancima prilično neočekivano na prvi pogled, međutim Igor je objasnio razloge. Koronavirus pokvario mu je planove.

“Čelnici Odbojkaškog saveza Irana su me kontaktirali, obavili smo razgovor, na osnovu kojeg je bilo jasno da je vrijeme da se raziđemo. Naime, meni ugovor ističe 1. septembra, a dogovor je bio da se moj angžaman završi sa Olimpijskim igrama u Japanu. Međutim, zbog koronavirusa, Igre su otkazane do 2021. godine, a odbojkaši Irana samim tim neće imati nikakve aktivnosti niti velika takmičenja godinu i po dana. S obzirom da je Iran zemlja koja je žestoko pogođena koronavirusom, da mora da vodi računa i o ekonomskoj, pored zdravstvene situacije u zemlji, predložen je sporazumni raskid saradnje, a ja sam pristao na to“, naglasio je Kolaković.

1 KOMENTAR

  1. Kako bi bilo dobro kad bi ga kontaktirao neko iz CG odbojkaskog saveza . Sa njim kao selektorom CG bi pomrsila racune mnogim reprezentacijama

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име