Furtula: Podrška od krovnih sportskih institucija bi morala da bude veća i ozbiljnija

0
91
danijel furtula i sport
izvor: twiter

Bacanje diska je sport u atletici u kome se predmet u obliku diska, baca na daljinu. Moderan stil bacanja diska je graciozno vrtložno kretanje, pri čemu sportista pravi oko jedan i po brz okret dok ubrzava kroz krug. Prilikom bacanja diska razvija snagu, brzinu, okretnost i preciznost kretanja na bacalištu. Nimalo lak sport i veoma neobičan.

Da saznamo vise odlučili smo da pitamo Danijela Furtulu, crnogorskog atletičara u disciplini bacanje diska koji je izborio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kada si se počeo baviti bacanjem diska i kako si odabrao baš ovaj sport?

  • Atletikom sam počeo da se bavim 2007. godine, sasvim slučajno. Naime, te 2007. godine u Mojkovcu se po prvi put osnovao atletski klub, na predlog profesora Marka Ristića ja sam došao i napravio prve atletske treninge. Vrlo brzo sam se zaljubio u atletiku, tačnije u bacanje diska i odabrao je kao svoj poziv.

Pretpostavljamo da nije bilo lako krenuti tim putem i postići ovoliko. Reci nam ko ti je na putu uspjeha bio najveća podrška?

  • Najveća podrška u mojoj karijeri su svakako moja porodica i moji prijatelji.

Trenutno se pripremaš za Olimpijske igre. Kako teku pripreme?

  • Pripreme za olimpijske igre teku po planu, uz dosta poteškoća zbog velikih temperatura ovih dana, što svakako nije ništa naspram želje da nastupam u Tokiju i predstavim Crnu Goru i sebe što je bolje moguće.

Za kraj nam reci, kako gledaš na budućnost bacanja diska u Crnoj Gori? Imaju li naši mladi sportisti dovoljno podrške?

  • Atletika u Crnoj Gori definitivno ima budućnost, uz preduslov da se hitno izgradi atletski stadion u Podgorici i opredijele veća sredstva za atletski sport u Crnoj Gori. Podrška od krovnih sportskih institucija bi morala da bude veća i ozbiljnija.
 
sport
COK: Furtula

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име