Denis Đoković privatna arhiva

Denis Đoković je dvadesetjednogodišnji kik bokser iz Podgorice. Nekima od vas je ovo ime poznato a nekima nije, jedno je sigurno, ovaj momak će učiniti da se njegovo ime pamti. Danas smo imali priliku da odradimo intervju upravo sa njim, a u nastavku možete i pročitati isti.

Prvo pitanje, nekako i logično da bude prvo jeste kako je Denis počeo sa kik boksom i odakle sama želja za tim sportom.

„Jedne prilike sam na Jutjubu naišao na video slavnog Badr Haria, pogledao sam video i od tog momenta se javila želja za kik boksom“ rekao je Denis.

Koliko dugo trenira kik boks i zašto baš kik boks, a ne boks pojasnio nam je Đoković.

„Prve korake sam napravio u tekvondu 2011. godine, nakon 6 mjeseci treniranja, prešao sam da treniram kik boks. Kik boks sam izabrao zbog toga što volim stend ap borbu, a čisti boks mi je dosadan jer nema završetka nogom. Pored toga u kik boksu cijelo tijelo radi, što je naravno puno bolje, dok u boksu rade najviše ruke.“

Crna Gora
Privatna arhiva: Denis Đoković

O klubu u kom je Denis počeo svoju karijeru i o ljudima koji su ga dočekali u istom tom klubu govorićemo u nastavku…

„Od kad znam za sebe trenirao sam kod Peđe Lekića u kik boks klub Ariston i to će tako biti zauvijek  kada je u pitanju kik boks“ rekao je Đoković, a o odnosu sa Ivanom Strugarem dodao je:“ Sa Ivanom Strugarem sam se bukvalno podigao, pored Peđe Lekića on je najzaslužniji za sve uspjehe koje sam ostvario u svojoj karijeri“.

Crna Gora
Privatna arhiva: Denis Đoković

Što se tiče sparing partnera dobio sam odgovor kao iz topa koji je glasio:“ Profesionalni prvak evrope i moj klubski kolega, Remzija Dacić. Takođe je i on tu od početka moje karijere.“ A u videu ispod možete pogledati kako izgleda jedan njihov sparing.

A za najdraži meč, Denis je izdvojio meč protiv Albanca kojeg je pobijedio u njegovom gradu.

Denis je do sada bio trostruki prvak Crne Gore i osvajač evropskog kupa 2017. godine u Minhenu. Trenutni skor kao amater ima 12 pobjeda i 2 poraza, dok kao profesionalac ima 8 pobjeda bez ijednog poraza.

Crna Gora
Privatna arhiva: Denis Đoković

Dotakli smo se teme života u Americi i američkog boksa, a Denis je podijelio iskustvo sa mnom.

„Život u Americi je veoma težak i mora dosta da se radi, nije kao kod nas. Nadam se da ću se brzo vratiti u Evropu i nastaviti tamo gdje sam stao sa svojim sportom. Trenutno nisam aktivan a Amerika nema šta da mi ponudi kada je u pitanju kik boks, jer ovdje taj sport nije dovoljno propraćen i čisti boks baca sijenku na njega. Naravno da sam se okušao i u boksu, ali se ipak ne pronalazim u njemu jer ne mogu da zadajem udarce nogama i bilo mi je veoma teško da se priviknem na taj stil borbe.“

Crna Gora
Privatna arhiva: Denis Đoković

Đoković je izjavio kako često voli da proprati i odgleda dobar boks meč, a takođe smo prokomentarisali i dvije velike legende čistog boksa, Muhameda Alija i Majk Tajsona.

„Što se tiče konkretno boksa i ringa, Muhamed Ali je sigurno jedan od najvećih. A Tajson je daleko bolji i jači, to je živa legenda, takav se više ne rađa!“ rekao je Denis.

Za sam kraj razgovora Denis nam je kao svog idola naveo momka iz Amsterdama, Badr Harija.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име