Petar Koković
Petar Koković/ privatna arhiva
Ženska odbojkaška sezona u Crnoj Gori protekla je u znaku Galeba koji je nakon 11 godina osvojio titulu nacionalnog prvaka. Osim toga, odbojkašice Galeba osvojile su i Kup što im je prva dupla kruna nakon 12 godina. Tim povodom, za Meridian Sport govorio je trener novih šampiona Crne Gore, Petar Koković.

Sezona nije mogla da bude bolja. Kako ste zadovoljni istom?

Poslije ovakve sezone moram biti prezadovoljan. Uzeti Kup i prvenstvo u jednoj sezoni je san svakog trenera. Imao sam sreću da doživim to već u prvoj sezoni zahvaljujuci maksimalnoj posvećenosti kako igračica tako i uprave.

Izgleda da ove godine nijeste imali pravog rivala u borbi na oba fronta. Sve finalne mečeve u borbi za trofej dobili ste bez izgubljenog seta. Da li ste očekivali takav razvoj situacije?

Tako izgleda na kraju. Protiv svake ekipe smo ušli maksimalno i sa određenom dozom respekta. Na par gostovanja nije bilo ni malo lako, što dodatno govori da je ove godine liga bila dosta ujednačena. Na polusezonu se par ekipa pojačalo sa par igračica što nam govori da je crnogorska odbojka iskoračila korak naprijed. To me i raduje.

Petar Koković/privatna arhiva
Petar Koković/privatna arhiva

Čini se da je sve išlo po planu ove sezone… Šta je bio ključ uspjeha?

Potajno smo se nadali svemu ovome. Ključ svega je bilo što smo na našu mladost iz prvog dijela sezone dodali par iskusnijih igračica i to  je po meni najbolji mogući spoj. To iskustvo je na kraju i donijelo prevagu u odnosu i na ostale ekipe.

Iako je sada vrijeme za slavlje, kakvi su Vasi planovi za narednu sezonu? 

Planovi su sigurno da ostanem i dalje u Galebu. Nadam se ćemo se možda i oprobati u Evropi, ali rano je još o sljedećoj sezoni.

Petar Koković/privatna arhiva
Petar Koković/privatna arhiva

Kao mlad stručnak pokazali ste veliki potencijal. Po Vašem mišljenju, šta je neophodno crnogorskoj ženskoj odbojci da bude na većem nivou?

Galeb je klub koji od osnivanja daje šansu mladim trenerima i igračicama. Tu istu šansu koja mi je pružena želim maksimalno da iskoristim i na tome sam zahvalan rukovodstvu kuba.

Što se tice napretka CG odbojke mislim da treba napraviti pravi sistem za mlađe uzraste, više ulagati u škole odbojke u svim gradovima. Iz pravog sistema moraju isplivati pravi igrači i igračice koje će nas predstavljati u pravom svjetlu i koji će nas sigurno redovno voditi na najveća klubska i reprezentativna takmičenja.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име