Privatna arhiva: Igor Mitrović

Igor Mitrović je mladi gejmer (19) iz Danilovgrada. Mnogi su ga od vas slušali kako svira gitaru na početku Hercegovačke ulice. Ali sa njim danas vodimo razgovor na temu gejminga i igrica, gitaru ostavljamo za neki drugi put.

Za početak ovog intervjua Igor će nam reći kada je počeo da se bavi gejmingom i zbog čega je baš to privuklo dio njegove pažnje.

“Pa, gaming-om sam počeo da se bavim tako reći od kad znam za sebe, od neke treće godine svog života sam počeo da igram igrice i to je nešto što smatram da će da me drži čitav život. Igrice sam počeo da igram uz svog starijeg brata.” rekao nam je Igor.

Njegov nickname (nik) je Gil3, rekao nam je kako je to njegov nadimak od malena i kako je to najjači nik.

Razgovor smo dalje usmjerili ka konzolama i video igricama, a Igor je svoje iskustvo sa konzolama podijelio sa nama.

“Što se tiče konzola, igrao sam na Sega-Megi, PS1, PS2, PS3, PS4, isprobao sam te neke konzole, ali smatram da ništa ne može da zamijeni kompjuter i osjećaj igranja igrica na kompjuteru, trenutno ne koristim ni jednu konzolu samo kompjuter”

Postoje dvije vrste “Konzola gejmera”- XBOX i PS gejmeri. A u ovom dvoboju Igor je stao na stranu PS-a i takođe rekao kako nikada nije gotivio XBOX.

CS:GO
PS VS XBOX

Igor nam je otkrio koliko vremena provede za tastaturom i koje igrice najčešće i najviše igra:

“Trenutno najviše igram CS:GO (Counter-Strike:Global Offensive), ali najviše svog vremena što se gaming-a tiče ostavio sam na Doti, Doti 1 i Doti 2, pogotovo na Doti 2 na kojoj imam preko 6000 sati igre. Pa što se tiče nekog dnevnog nivoa, sigurno 5-6 sati.”

“Prvenstveno CS:GO i Dota” bila je ovo preporuka igrica od strane Igora.

Igor nam je takođe rekao kako bi volio da zaigra CS:GO u nekom visem nivou.

Na pitanje CoD(Call of Duty) ili MoH(medal of honor)?

“Kada sam bio baš mali igrao sam i jednu i drugu igricu, tako da iskreno ne mogu da se odlučim između ove dvije, jer napreduju i jedna i druga velikom brzinu, CoD sa njihovim Warzone-om je napravio veliki boom u gaming-u.”

CS:GO


Kako je razgovor odmicao, dokučili smo i temu o takmičenju, ekipi i budućim planovima…


“Prva Crnogorska Dota 2 liga, Druga Crnogorska Dota 2 liga, Prva Crnogorska CS:GO liga, neki manji Fortnite turniri, takođe neki manji Dota 2 online turniri.” Mitrović je pobrojao turnire na kojima je do sada učestvovao a o utiscima i ekipi dao je samo riječi hvale:

“Najveći utisak na mene je ostavio poslednji turnir koji sam igrao, a to je bila Prva Crnogorska liga, mečevi su prenoseni online preko YouTube-a i takođe je bio LIVE prenos na MNESport kanalu što me je činilo jako srećnim, jer je gaming i u Crnoj Gori počeo da se širi.”

“U suštini naša ekipa je bila sačinjena od drugova, prijatelja, momaka koji svakodnevno zajedno igraju CS, bilo je veoma lijepo igrati sa tom ekipom, jer to su sve momci istih godina i bilo je mnogo zanimljivo.”

CS:GO
Just Casual Gaming- Igorova ekipa

“Pa trenutno nemamo nista na umu, a za nesto ozbiljnije je potrebno vise iskustva i jos mnogo igre, takodje i bolji setup, jer trenutno imam najlosiji setup od cijele ekipe i uopsteno los setup za igru.” bio je Giletov odgovor na pitanje da li paniraju nešto ozbiljnije.

Igora smo pitali kakvo ima mišljenje o Racing simulatoru, a on je odgovorio:

“Kao mlađi šarao sam sa igricama, bukvalno igrao sam što sam stizao, igrao sam dosta Need For Speed-a, volim racing igrice i dalje. A što se tiče racing simulatora, smatram da je to veoma cool stvar za osobe koji vole takav tip igrica.”

CS:GO

Popričali smo malo o najbitnijem dijelu gejminga, o setapu…

Pitali smo Igora šta za njega predstavlja idealan setap a u nastavku pročitajte kakav je setap idealan po Igorovom mišljenju.

Uh, idealan setap…Pa bilo bi tu štošta da se piše, ali u suštini to bi bila neka 3 monitora, glavni u sredini sa 240Hz refresh rate-om ovi sa strane mogu da imaju i 144Hz, na ta 2 sa strane bih pratio stream jer svakako planiram da se bavim stream-ovanjem. Kuciste bi bilo neko sa nekim baš jakim komponentama kao što su Ryzen 9 3950x procesor ili i9 9900k, zajedno sa RTX 2080 Ti grafičkom, itd, itd,…U suštini to bi bilo neko čudo” objasnio je Igor.

A kada je u pitanju setap nekih gejmera Mitrović nam je rekao sledeće:
“Pa iskreno ne znam koji bih setap mogao navesti što se lično gejmera tiče, ali mogao bih navesti setup jednog YouTube-ra koji radi sa Tech-om, tj. kanal koji se bavi određenim review-ima i nekim sličnim stvarima. To je randomfrankp, po meni on ima jedan od najljepših setapova”

CS:GO
Setap jutjubera “Random Frank P”


I za kraj, Igorov setap:

Trenutni setap:
Specifikacije:

Case/Kućište: Blueberry BC-G52-560 Miditower Gamer Case
Motherboard/Matična: Asus neka valjda:D
CPU/Procesor: Intel®Core™ i5-4430, up to 3.20GHz
GPU/Grafička: MSI GTX 650 2GBDDR5
RAM: 8GBDDR3 1600MHz Kingston HyperX Fury
Memory/HDD: 1TB neko:D
PSU/Napajanje : 500W neko, valjda:D
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Oprema:

Monitor 1: ASUS VA326H – 32” – Curved – 144Hz
Monitor 2: HP w2207h – 22”
Slušalice: Logitech Artemis G993 Wireless
Mikrofon: Stock mic from/od headphones/slusalica
Miš: Razer Deathadder Elite
Tastatura: E-BLUE Cobra Commander
Podloga za miš: MS Professional Maximus RGB
Kamera: – Sa mobilnog telefona/from mobile phone – Redmi 6A

CS:GO
Igorov setap

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име