Rukometni klub Feniks
Rukometni klub Feniks
Rukometni klub Feniks ovog vikenda gostuje Trebjesi u Nikšiću u okviru Prve lige Crne Gore za žene.

Treneri Rukometnog kluba Feniks predanim trudom i radom postižu kvalitetne rezultate. Izuzetno su posvećeni djevojkama, prvenstveno kao roditelji a potom i treneri.

Lidija Vukašinović, profesor fizičkog vaspitanja i predsjednica kluba, sa svojim timom spremno dočekuju utakmicu sa RK Trebjesom.

Feniks
Rukometni klub Feniks

“Pripreme smo započeli 1. avgusta spremajući se prvo za utakmicu polufinala Kupa koju smo trebali odigrati sa RK Devetka. Zbog aktuelne situacije, Kup je odložen za decembar. Imali smo dovoljno vremena da uđemo u formu poslije pauze od 5 mjeseci. Djevojke su zdrave; željne igre iščekuju prvu utakmicu Lige u nedjelju – za naš portal izjavila je Lidija.

Veliki hendikep za RK Feniks je odlazak dvije igračice koje su bile među najboljima – Anđele Josipović i Itane Labović.

Feniks
Rukometni klub Feniks – Itana Labović – Lidija Vukašinović

“Srednji bek, Anđela Josipović svoju rukometnu karijeru lijepo je započela u Stjornan handboliti na Farskim ostrvima, dok je pivot – Itana Labović postala kadet vojne akademije CG u Skoplju” – izjavila je Vukašinović i dodala – “Ovo je veliki hendikep za nas, ali i naš razlog za sreću. Sa jedne strane, navikao je Feniks izvoditi djevojke na pravi put.

Takođe, Jovanka Kruščić, Saša Vuksanović i ja, kao treneri smo jako ponosni na nastupe i golove koje daje bivša naša igračica Nikolina Vukčević za Budućnost u utakmicama Lige šampiona i seniorskoj reprezentaciji. Nikolina je do svoje 17. godine bila član našeg kluba i nakon nas, tri godine truda i rada u ŽRK Budućnost sada daje rezultat. Sa druge strane, odlazak jednih – šansa je za druge i novi zadaci za trenere.”

Feniks je krila raširio i prigrlio tri svoje Cetinjanke – Mariju Ratković, Jovanu Radović i Maju Borilović. Zajedno će raditi na novim individualnim i timskim ciljevima. Takođe, Anđela Kovačević se vratila poslije godišnje pauze i operacije koljena i ona polako stiče staru sigurnost.

“Vjerujem da naše igračice spremno dočekuju utakmicu sa RK Trebjesa koja će ujedno biti prva kontrola za obje ekipe. Teško je predvidjeti ishod prve utakmice zbog promjena u sastavima, posebno zbog isključenosti prijateljskih utakmica – biće neizvjesna. Najvažniji cilj nam je opstanak u Prvu ligu, da pružimo dobar otpor u utakmicama Kupa i individualan napredak u igračkom sazrijevanju pojedinih igračica.”

Feniks
Rukometni klub Feniks

“Od svojih igračica očekujem da ulažu u svoje znanje(škola, fakultet), rad na sebi kad je teren u pitanju i od pojedinih kvalitetne reprezentativne nastupe i zaslužene pozive velikih klubova” – istakla je Lidija.

U razgovoru sa Lidijom zaključili smo, prvenstveno, koliko je sa svojim timom – Jovankom i Sašom posvećena poslu do tančina i da raditi nešto iz ljubavi i strastveno je jedini put ka uspjehu.

“Pored seniorki, RK Feniks akcenat stavlja na rad sa mlađima. Igramo dvije pionirske lige sa djevojčicama rođenim 2006. i 2008. Na taj način, kad dolazi do smjena generacija uvijek imamo mlade nade u koje se ulaže” – zaključila je Lidija i pozvala sve zaljubljenike u rukomet da im se pridruže.

Feniks
Rukometni klub Feniks

Na teren će ovog vikenda tri lige – rukometašice u Prvoj i Drugoj ligi, kao i rukometaši u Drugoj ligi. Kod žena će se igrati po dva meča elitnog ranga u Podgorici i Nikšiću – Rudar će dočekati Budućnost 2Devetka je domaćin Nikšiću, dok se u gradu pod Trebjesom sastaju Levalea 2010 – Tivat i Trebjesa – Feniks.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име