Jovanka Radičević
Foto: Reuters
Svjetsko prvenstvo za rukometašice u Španiji počinje 3. decembra. Crna Gora će učešće na Svjetskom prvenstvu početi duelom protiv Slovenije. Ekskluzivno, samo za Meridian Sport portal, Jovanka je otkrila koje su joj ambicije, ima li rukomet budućnost u Crnoj Gori i šta očekuje od susreta sa Slovenijom.

Dosta novih lica u reprezentaciji, poznatih tebi, ali nepoznatih laičkoj javnosti koja uvijek ima velika očekivanja. Uvijek si bila da poguraš kad je teško, sad izgleda nekako najteže?

Svaka smjena generacija je jako teška i zahtijeva veliko strpljenje svih, kako javnosti tako i svih nas. Jako je teško, ali je sve to normalan proces u stvaranju nečeg novog. Tako i ovo prvenstvo će biti izuzetno teško, ali se trudimo da ne stvaramo pritisak novim igračima kojima je ovo prvo prvenstvo, već da daju svoj doprinos koji će biti značajan…

Ima li ženski rukomet u Crnoj Gori budućnost, polako se sklanja jedna fenomenalna generacija koja nam je donijela mnogo radosti?

Moramo vjerovati i raditi na tome da postoji budućnost, to zahtijeva veliki rad, trud i vrijeme. Sigurno da je Crna Gora brend u rukometu, samim tim je to njima teret, a i izazov da probaju da i one nešto naprave. Voljela bih da se ponovi 2012. godina, ali mislim da će to biti jako teško, naša zlatna generacija je ispisala najljepše stranice crnogorskog sporta generalno.

Kakve su ambicije na narednom SP?

Da novi igrači dobiju šansu i da se gradi nešto za sledeće Evropsko koje je kod nas. Borićemo se i ići korak po korak, sa željom da za svaku utakmicu damo maksimum pa da vidimo za šta je to dovoljno u ovom trenutku.

Osim Francuske i Angole, koje imaju svoje specifičnosti, jedne suvi kvalitet, druge igraju atipičan rukomet, slijedi duel sa bivšim selektorom, Dragan Adžić vodi Sloveniju?

Misli su samo okrenute pripremama ka Sloveniji, to je prva i najbitnija, a ujedno i najteža utakmica. Biće teško, imaju strašnu napadačku ekipu. Igraju sistem sličan našem, tako da nema tajni. Biće to dobra utakmica, a vjerujem da možemo odigrati pametno i hrabro.

Iz čega crpiš snagu za naredni trening, meč, šta te pokreće, koji su to tvoji izvori energije?

Rukomet mi je u krvi. Uživam na terenu i zahvalna sam Bogu da sam zdrava i da mogu biti tu. Dres reprezentacije je sam motiv po sebi, to si ti, porodica i čitava Crna Gora. Za to se igra i diše srcem i tu ne treba nikakav poseban motiv jer znaš koga predstavljaš.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име