Filip Kunčer
meridiabet: Filip Kunčer

Prezime Kunčer sinonim je za automobilizam u Crnoj Gori, Ervin, Franjo, Svetlana, sada i Filip. Ali, na početku priče o još jednom šampionu na stazi, umješao se fudbal. Filip je bio član Budućnosti generacije ’99 u kojoj su pored njega bili Stijepović, Terzić, Kumburović.

  • Kad si osjetio da ne možeš da pobjegneš od automobila i genetike, da na stazi dobijaš ono što ne možeš na fudbalskom terenu?

Još od rođenja sam u auto i na trkama, tako da je samo bilo pitanje vremena kada ću i ja poći očevim stopama i nastaviti porodičnu tradiciju.

  • Imaš li pritisak očekivanja na leđima s obzirom da je tvoje prezime u svijetu auto-moto sporta povezano sa pobjedama i postoljima?

Iskreno ne osjećam nikakav pritisak. Svjestan sam ko je bio moj otac, ali pritiska nema. Trudim se da napredujem, da budem što bolji iz trke u trku i da uvijek dam svoj maksimum.

  • Kako se pripremaš za neku trku, koliko sati provodiš na stazi u toku jedne sedmice, mjeseca, godine?

Priprema za trku je uglavnom uvijek ista. Prije svega trudimo se da je auto na najboljem mogućem nivou. Zatim najbitniji dio pripreme i trening. Volim dobro da istreniram stazu i uvijek je fokus na tome.

  • Imaš li neki zacrtani cilj, ambiciju, vezanu za auto-moto sport?

Pa prije svega mislim da čovijek treba da ima velike ambicije, želje i očekivanja, ali treba biti realan. Auto sport zahtjeva mnogo novca. Volio bih da se jednog dana oprobam u nekom evropskom ili svjetskom šampionatu, ali sam svjestan da je to trenutno daleko. Nadam se da će mi se jednog dana ukazati prilika.

  • Da li postoji neki vozač, a koji nije član tvoje familije koji je uticao na tvoj stil vožnje, od koga danas primaš savjete i sa kim se konsultuješ?

Ima par vozača sa kojima volim da se posavjetujem. Volim da učim i prikupljam svaki savjet, kako bih napredovao i bio sve bolji i bolji.

  • Automobilizam je težak i skup sport, da li bi ga preporučio mlađima od sebe, kolika i kakva su odricanja na tom putu od garaže do titule vlasnika bilo kog trofeja?

Jeste težak i prije svega skup. Preporučio bih svakome ko smatra da dobro vozi i voli ovaj sport, ali isto tako da bude spreman na nepravdu i velika odricanja. Ovaj sport zahtjeva mnogo novca, treninga, sreće, umijeća, znanja i upornosti.

  • Kakvi su tvoji utisci sa trke na Trojice i koje su naredne trke?

Trka u Kotoru je prošla vrhunski za mene. Uspio sam da pobijedim uz velik napor, s obzirom da je konkurencija bila odlična. Očekuju nas jos tri trke do kraja, Pljevlja, Šavnik i Dubrovnik. Borba će biti žestoka kao i do sada, daću svoj maksimum i nadam se najboljem rezultatu. Još jednom velika pohvala za mog glavnog konkurenta iz Herceg Novog Nikolu Samardžića, koji vozi na vrhunskom nivou!

Želimo Filipu puno uspjeha u narednim trkama, o kojima ćete moći da čitate na našem portalu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име