Majda Mehmedović
Majda Mehmedović
Danas smo imali čast da odradimo intervju sa slavnom crnogorskom rukometašicom, a u pitanju je Majda Mehmedović.

Majda prvenstveno da se zahvalimo na prihvaćenom pozivu, a zatim imamo kratko, uvodno pitane – kako si?

,,Hvala Vama na pozivu. Mogu Vam reći da se osjećam veoma dobro.”

Rođena si u Baru, a pretpostavljamo tamo si i odrasla. Rasla si tokom devedesetih, bila si mala ali ti je poznata tema inflacija, bombardovanja i tako nekih stvari. Kako ti se čini tadašnji način života u odnosu na današnji način života? Da li misliš da je današnji način života prebrz?

,,Odrasla sam u Baru i imala sam jako lijepo djetinjstvo ispunjeno ljubavlju. Sjećam se da smo po cijeli dan sa ostalom djecom igrali od jutra, pa sve dok ne padne mrak. Majke su nas dozivale da uđemo u kuću ali je nama uvijek bilo malo lopte. Pretežno je to bio fudbal, uvijek bi uletjeli na neku livadu i pravili mini turnire. Igrali smo i žmurke i pravili razne nestašluke. Gledajući kako vojni avioni lete iznad naših kuća, mi bismo se igrali čak i rata. Tih godina znam da je bilo opasno i nimalo lako, ali nama nije bilo dozvoljeno da slušamo vijesti, tako da smatram da nam je djetinjstvo bilo sačuvano.” prisjetila se Majda.

A na pitanje da li misli da je današnji način života prebrz, Majda dodaje:

,,Mislim da je danas mnogo drugačije, da je život i te kako brži. Mi sami smo po malo krivi zbog toga, ali ja se i dalje borim koliko mogu da opet te neke sitnice zauvijek budu dio mene.”

Zašto si se baš odlučila za rukomet i da li su prvi rukometni koraci upravo ponikli iz ovog grada i nekog lokalnog kluba? Kako su izgledali tvoji počeci i da li ti je bilo teško da se uklopiš u rukometni svijet?

,,Ja sam prije rukometa sebe tražila u mnogim sportovima. Trenirala sam odbojku, ples i atletiku. Bila sam jako talentovana za sport i imala sam veliku želju za radom. Atletika koliko god da mi je išla dobro ipak sam sebe vidjela u nekom kolektivnom sportu. Volim društvo oko sebe. Tako sam uz priče i iskustva svoje majke koja se bavila rukometom jedva čekala da se osnuje rukometna škola u Baru. Tako je i bilo. Počela sam sa bratom da treniram. I od prvog rukometnog treninga sam se zaljubila u rukomet. Bila je to ljubav na prvi pogled… Jako sam druželjubiva ,tako da mi nije bilo teško uklopiti se u rukometni svijet.” rekla je Majda nešto o svojim počecima.

Veoma mlada si postala članica reprezentacije, još kao djevojčica ako se ne varamo? Možeš li namreći kako je i kada je došlo do prvog poziva? Zanimaju nas tvoja osjećanja u tom trenutku.

,,Oduvijek je bilo igračica iz Budućnosti koje su igrale za reprezentaciju. Pa sam tako negdje znala da ću biti korak bliže reprezentaciji ukoliko se domognem mjesta u Budućnosti. Tako je i bilo. Sjećam se da sam počela da plačem kad sam vidjela svoje ime na spisku. To je bilo ostvarenje sna. Jedva sam čekala da pjevam himnu na nekom prvenstvu, to je velika čast svakog sportiste.” rekla je Majda

ŽRK Budućnost je nešto posebno u svakom smislu, gledajući na istoriju i uspjeh kluba. Kada si stigla u Budućnost, da li si se nadala ovakvom uspjehu?

,,Oduvijek sam vjerovala u sebe i svoj rad. Ali naravno u tim godinama nisam znala gdje ću ja zajedno sa ostalim saigračicama dogurati. Ljubav prema rukometu me samo tjerala da budem svakim danom bolja od sebe, stalno se takmičim sama sa sobom, zadajem sebi zadatke i trudim se da stalno istražujem i unapređujem sebe.” rekla nam je Majda.

U sezoni 2009/2010 Budućnost je osvojila EHF kup pobjednika kupova. Sa svojih 19. godina osvojila si tako velik trofej, da li te je to dodatno motivisalo za naredni period?

,,Da, sa svojom generacijom osvojila sam 2 bronze. U tim godinam naravno da bronza sija kao zlato. Pogotovo kad su to prve medalje koje smo kao ekipa stavile oko vrata. Imale smo stvarno jako dobru generaciju i što je najbitnije napravile smo pravi tim.” istakla je Majda.

Ubrzo je došla sezona 2011/2012. Osvajanje Lige šampiona, još jedan trofej u nizu. Propustila si tu utakmicu, zbog povrede. Možeš li ukratko opisati tu noć? Još jedan veliki uspjeh u 2012. Godini, a to je bilo finale na Olimpijskim igrama. Nažalost osvojile ste srebro, ali kao što rekoh to je veliki uspjeh. Koliko tebi znači taj pehar I da li imaš neku anegdotu iz Londona?

,,2012 god je nesto za pamćenje. Pa mislim da ni u najluđim snovima ne bih vjerovala da jedna ekipa može sve to da osvoji. Od prve Lige Šampiona do Olimpijade. Nažalost pred finale LŠ sam zadobila teški udarac u dušnik i morala sam imati hitnu intervenciju. Tako da sam već operisana iz bolničkog kreveta gledala finale. Bilo je sve to jako teško, emocije su bile toliko jake da sam se jedva suzdržala da ne odem u Moraču. Sjećam se da su sve cure ispod dresova nosile majice sa mojim brojem i imenom. Lijepa slika u mojoj glavi i ako je bio jedan od težih trenutaka u mom životu. Nakon toga ide Olimpijada, ostvarenje svih snova, sam doživljaj biti tamo je posebna priča. I ako je bilo srebro svima nam sija u zlatnoj boji.” izjavila je Majda Mehmedović.

2016. godine napustila si ŽRK Budućnost i karijeru nastavila u ekipi CSM Bukurešt. Da li ti je bilo teško da napustiš Moraču kao i samu Budućnost?

,,Naravno da nakon određenog perioda čovjek poželi neki novi izazov. Zato sam i odlučila da odem. I smatram da sam mnogo napredovala u svakom smislu odlaskom u drugi klub. Imala sam znatno veći broj utakmica.”

U Bukureštu si provela 3 sezone. Kako ti je odgovarala ta promjena? Novi grad, novi jezik, sve je bilo novo.

,,Stekla nova prijateljstva, upoznala novu kulturu, jezik. Tako da je jedan veliki plus u svakom smislu. I smatram da bi svi igrači trebali imati takvo iskustvo.” rekla je Majda.

Zanima nas tvoje mišljenje o kompletnoj situaciji koja je vezana za Korona virus. Da li na to gledaš možda kao na neku laž I obmanu ili kao veoma ozbiljnu stvar? Kako ti je pao karantin i da li si se zatekla u njemu?

Majda

,,Korona je poremetila mnogo toga i jako mi je žao što smo svi u ovakvoj situaciji. Da li je laž ili ozbiljna stvar nije nešto što mogu ja da procjenim, ali u svakom slučaju jako loše utiče na sve ljude. I stvarno treba biti toliko strpljiv i psihički jak da se sve ovo prevaziđe i da se nastavi tamo gdje smo stali.” poručila je Majda.

Reci nam da li si ljubitelj kućnih ljubimaca? Da li imaš nekog kućnog ljubimca i da li bi držala nekog egzotičnog kućnog ljubimca (iguana, papagaj, kornjača)?

,,Imam mačora, scottish fold star 6 mjeseci, prosto ne mogu zamisliti dan bez njega” odala je Majda.

Majda

Kada imaš slobodnog vremena, na šta voliš da ga potrošiš?

,,Malo imam slobodnog vremena, ali se trudim da ga provodim sa svojom porodicom i prijateljima, volim da provodim vrijeme u prirodi, da vozim biciklo i stvari slične tome.” izjavila je Mehmedovićka.

Grad koji si posjetila, a da te je oduševio? Uz to, koje bi gradove voljela da posjetiš u budućnosti?

,,Istanbul je jedan od gradova koji me oduševio, kulturom, hranom, istorijom… A voljela bih da mi iduća destinacija bude Portugal.” rekla je Majda.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име