VUJOVIĆ ZA MERIDIAN SPORT: Uvijek predstavljamo našu zemlju na najbolji mogući način

Najbolji crnogorski vaterpolisti danas započinju pohod na vizu za Olimpijske igre, a Jovan Vujović kaže da su spremni, te da znaju koji im je cilj i za njega će se boriti kao što su to uvijek i radili.

“Ajkule” su prije tri dana stigle u Dohu, te su imale vremena da se prilagode uslovima.

“Utisci o Dohi su prelijepi. Očarani smo. Što se organizacije tiče, za sada je sve na vrhunskom nivou.” istakao je na početku Jovan Vujović, pa nastavio:

“Očekuje nas veoma zahtjevna grupa sa tri jake ekipe. Spremali smo se, analizirali ih i mislim da imamo kvalitet da pobijedimo sve tri ekipe.” rekao je vaterpolista “Jadrana“.

Doha 2024
Foto: PVK Jadran

Pitali smo ga i da li je dobro to što je Evropsko prvenstvo završeno prije manje od mjesec dana pa još uvijek vlada borilačka atmosfera u selekciji.

“Mislim da nam nije prijalo to što je bila kratka pauza, ali se nadam da smo zadržali borilački duh iz Hrvatske i da ćemo isti upotrijebit sada kada nam je najviše potreban. Nismo imali puno vremena da se odmorimo, ali mislim da smo kroz ove pripreme uspjeli ujedno da se i odmorimo i pripremimo za ono što nas čeka na Svjetskom prvenstvu.” rekao je Vujović.

A cilj je jasan – plasman na Olimpijske igre u Parizu.

“Sigurno da nam je prvi cilj plasman na Olimpijske igre. Postoji određena doza pritiska, ali možemo to da podnesemo, a čak bi on mogao u nekom trenutku i da nas pogura da uradimo mnogo više.” rekao je Vujović i dodao:

“Smatram da ako budemo imali igru kao u Dubrovniku, atmosferu, zalagenje i čvrstinu u odbrani, možemo daleko da doguramo. Atmosfera u ekipi je fantastična, Brguljan je tu da nam pomogne sa svojim iskustvom i znanjem, a i sam selektor nas je sjajno spremio za Svjetsko prvenstvo.”

Doha 2024
Foto: VPSCG

Pritisak neminovno postoji, ali naši najbolji vaterpolisti mirno čekaju utakmice i nadaju se najboljem.

“Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se što boljem plasmanu u grupu kako bi nam kasnije bio što bolji žrijeb i kako bi imali otvoren put do Olimpijskih igara.”

Činjenica je da javnost nije uvijek bila zadovoljna onim što pokazuju na velikim takmičenjima, ali Vujović poručuje:

“Jasno je da do nas stižu reakcije javnosti i one dobre i one manje dobre, ali se trudimo da to ne utiče mnogo na nas i da u svakom trenutku našu zamlju predstavimo na najbolji mogući način.”

Doha 2024
Foto: VPSCG/ Orange Pictures

Ajukle” u sjajnoj atmosferi šampionat otvaraju utakmicama u grupi C u kojoj su osim njih Srbija, Japan i Sjedinjene Američke Države.

Prvi meč igraju 5. februara (sjutra) protiv SAD-a, dva dana kasnije se sastaju sa Srbijom, a onda 7. sa Japanom.

Plasman u četvrtfinale izboriće samo prvoplasirana ekipa u grupi.

Postavi odgovor