Istočno sarajevo i Jahorina-Gran Fondo
izvor :twiter

Istočno Sarajevo i Jahorina biće svjetska prestonica biciklizma sredinom avgusta i u prvoj polovini oktobra. Organizatori su već sada preduzeli sve neophodne mjere da hiljade učesnika iz svih krajeva svijeta dočekaju na najboliji mogući način.

Ovo će biti prvo Svjetsko prvenstvo pod okriljem Svetske biciklističke Unije (UCI) koje će se održati u ovom dijelu Evrope i svijeta. Istočno Sarajevo i Jahorina će od 13. do 15. avgusta organizovati i kvalifikacionu trku za Svjetsko prvenstvo, na kojoj će učestvovati više od 1000 takmičara iz čitavog regiona,osim iz regiona naći če se i takmičari iz Italije, Rusije, Nemačke i drugih evropskih zemalja.

“Pokušaćemo da izvršimo pripreme kako bi osvjetlali obraz Srpskoj, našem gradu, ali i svima nama sa ovih prostora. Po prirodi sam oprezan, ali sam ubijeđen da će ovo biti događaj koji će se dugo pamtiti, ne samo kada je u pitanju sport, nego turizam i sve ono što možemo da ponudimo gostima koji će nam se vraćati i nakon prvenstva. Vjerujem da će već trka u avgustu pokazati da smo spremni i da ćemo napraviti najbolju pripremu za glavni događaj. Vrlo brzo ćemo formirati Organizacioni odbor, a uloga čelnog čovjeka biće ponuđena srpskom članu predsjedništva BiH Miloradu Dodiku – rekao je Ćosić.

Ovog avgusta i oktobra, Balkan, Istočno Sarajevo i Olimpijski centar Jahorina biće prestonice svjetskog biciklizma.

“Sama činjenica da se biciklisti iz cijelog svijeta okupljaju na našoj planini je od velikog značaja za promociju destinacije. Povezanost planine i biciklizma koji je posljednjih godina u ekspanziji je značajna za promociju onoga na čemu intenzivo radimo prethodnih godina, a to je aktivan odmor, priroda i rekreacija. Stalno ponavljamo da nam je cilj da naša planina živi 365 dana u godini, a ovo je najbolji način za tako nešto”,rekao je Ljevnaić.

“Biciklizam je prelijep sport u velikoj ekspanziji, a ozbiljno takmičenje na kojem se očekuje više hiljada učesnika dodatno može da ga približi našem stanovništvu. Srećni smo jer smo dio tima i da ćemo svoje kapacitete upotrijebiti kako bismo se svi zajedno predstavili u najljepšem svijetlu. Moramo da pazimo na svaki detalj i verujem da ćemo uspeti”, rekao je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

Ovo je velik posao i šansa za turizam Istočnog Sarajeva, direktor TO IS Igor Tošić rekao je da će ovu šansu iskoristit na najbolji mogući način.

“Ovo je još jedna potvrda da je Jahorina postala prepoznatljiva destinacija kao domaćin ozbiljnih sportskih događaja. Iskoristićemo ga za promociju svega što posjedujemo, forsiraćemo svaki mogući vid promocije kako bi prvenstvo približili i predstavili kako našim ljudima, tako i strancima. Jahorina i Trebević kao olimpijske planine sigurno imaju šta da ponude, a tu su i ostala bogatstva koja posjedujemo, pa ne sumnjam da ćemo izaći iz granica dosadašnjih okvira i plasiramo našu ponudu na turističko tržište Evrope i svijeta” , zaključio je Tošić.

9 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име