Grbić
Itana Grbić / google
Itani Grbić se dobro snašla sa ekipom FTC-a, kaže da je srećna i ispunjena, osjeća veliko povjerenje, a u kratkom periodu je uspjela da se nametne i ozbiljnom minutažom doprinese odličnim izdanjima šampiona Mađarske.

“Sve se brzo desilo, bukvalno u dva, tri dana sam sve dogovorila, a nakon jednog treninga otišla sam sa ekipom na turnir u Rumuniju. Nisam imala vremena da puno razmišljam, niti da dam sebi vremena da se priviknem. Stigla sam i od starta dobila dobru minutažu. Mislim da sam protiv Bukurešta i Baja Marea imala maksimalnu minutažu. Mislim da sam dobru energiju, koju sam imala od januara kada sam počela da igram srednjeg beka, samo prenijela u FTC.” rekola je Itana.

Prije tri dana naša reprezentativka je odigrala protiv Podravke sjajan meč.

“Bila sam svjesna situacije da nemam puno vremena, ali i da želim da se nametnem i da trener može da mi vjeruje. Jednostavno, nisam imala drugi izbor. Djevojke su mi pomogle, a generalno sistem napada je sličan, odnosno akcije su pretežno iste.” dodala je ona.

Prepoznatljiva je po brzoj igri, trčanju…

“Ovdje se igra i trči brže od onoga kako sam navikla. U jednom momentu sam dobila komentar da sam mnogo spora i moram da se ubrzam. I to je tako, jer sam osjetila brži protok lopte, non-stop se trči tranzicija i vuče brzi centar. Ne staje se, a trener želi taj tempo. Još uvijek se privikavam, ali mislim da treba samo u glavi da prelomim. Potrebno je vrijeme da se naviknem, a u tome mi može pomoći dobar rad.” rekla je Grbić

Sa FTC-om je osvojila tri boda iz dva meča LŠ.

“Prvo kolo je bilo šokantno i puno iznenađenja. Moja ekipa je srećna sa bodom iz Njemačke. Smatram da smo bili favoriti i mogu da kažem da smo bolja ekipa, ali imena i papir ne igraju ulogu. Borusija je odigrala dobru utakmicu, a njihov drugi golman je prelomio. Sigurna sam da ćemo u nastavku igrati bolje, što smo uradile u meču sa Podravkom.” rekla je Grbić i dodala:

Nismo baš najbolje počele, ali smo u drugom poluvremenu pokazale klasu i napravile razliku. Sigurna sam da će u našoj grupi svima biti teško da osvoje bodova. Zato treba ići korak po korak. Povrede su nešto najgore u sportu, nikad ne znamo kada se to može desiti, nažalost vidjeli smo to kroz našu Đinu. Zato treba da smo svi srećni i koristimo vrijeme na terenu”.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име