Ituralde Gonzales – 90% sudija navija za Real Madrid!

7
73

Poznati španski sudija, Ituralde Gonzales potvrdio je prije neki dan svoju izjavu koju je dao 2014. godine. 

“Da, i dalje imam isto mišljenje vezano za tu temu” – potvrdio je Gonzales. 

O čemu se radi?

2014. godine, za najtiražniji španski časopis “Marku” izjavio je da je pomoć sudija najvećim španskim klubovima Real Madridu i Barsi velika. Čak preko 90% sudija navija za Real Madrid

“Svaki sudija koji počinje da se bavi ovim poslom prije svega igrao je fudbal i sigurno je da ima svoga ‘favorita’. U Španiji ljudi od malih nogu čuju samo za Real i Barsu i postavljaju njih na prvom mjestu. Posebno se to odnosi za Real Madrid. Tako smatram da 90% španskih sudija navija za Real Madrid i žele da oni pobijede” – rekao je tada Ituralde.

Aktuelna tema tih dana bila je da sudije gledaju kroz prste igračima Reala i Barse pa se on nadovezao sa brojkama u ovu priču. Rekao je još da ovo ne treba protumačiti kao da na nekoga želi uperiti prstom nego da je i on sudija i da uveliko u njihovom poslu postoji ljudski faktor. 

Inače, Ituralde je rođeni Baskijac, veoma privržen svom Bilbau pa vjerovatno da postoji mala doza ljubomore izrečena u ovim riječima. 

Šta mislite, da li ima u ovome istine i da li se baš toliko pomaže Real Madridu?

7 KOMENTARA

  1. Kada je sudjenje u pitanju ne navijaju za nikoga ,to im je valjda jasno .. koliko je samo sudija u toku meca ostetilo jedan klub samo zato sto navijaju za drugi

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име