Jadran u dilemi – 100 000€ je potrebno za Ligu šampiona! Odakle?!

8
38
Obzirom da iz vaterpolo plivačkog kluba, Jadran Carine, nisu donijeli odluku o učešću u Ligi šampiona, Evropska asocijacija vodenih sportova LEN je dao dodatnih 20 dana da donese odluku o ostanku u Ligi šampiona. 

Iako iz LENa smatraju da Jadran Carine i Crna Gora zaslužuju da budu dio Lige šampiona, Novljani imaju drugi problem. Finansije! 

Na osnovu gesta o dodatnom roka, LEN-a želi i insistira na ostanku u Ligi šampiona – cijene kvalitet, tradiciju i rad crnogorskog vaterpolo šampiona.

“Klub je u kontinuitetu od 1996. godine stalan učesnik evropskih takmičenja. Naša želja je jasna, to je Liga šampiona. Mi to radom i rezultatima zaslužujemo, ali finansije su problem”, rekao je predsjednik , Đuro Marić.

On smatra da se posledice Covid-19 u sportu već osjećaju, da se budžeti smanjuju, a da su sponzori Jadran Carina svi vezani za turizam zbog čega nastaju novi veliki problemi.

“Iz tog razloga uradili smo već kadrovske promjene u prvoj ekipi, čak pet igrača koji su bili na platnom spisku prethodne sezone smo pustili, ali i dalje imamo kostur ekipe zahvaljujući našem radu sa domaćim igračima”, objasnio je Marić.

Prema njegovim riječima, projekcija troškova za Ligu šampiona je 100 000€.

Marić je najavio da će se Jadran Carine obratiti svim relevantnim institucijama, prije svega Vaterpolo plivačkom savezu, Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu, kao i Opštini Herceg Novi koja je već upoznata sa ovom problematikom.

Marić je ocijenio da to nije samo pitanje Jadran Carina, već i crnogorskog vaterpola i reprezentacije.

“Još ne znamo kako će izgledati regionalna liga koja je jako upitna za narednu sezonu, a našim igračima trebaju jake utakmice u sezoni u kojoj igraju kvalifikacije za Olimpijske igre, a ubijeđen sam i Olimpijske igre”, kazao je Marić.

On je poručio da će Jadran Carine kao klub uraditi sve što je do njih.

“Ali moramo da vodimo računa da predstoji jako izazovna sezona u sportskom i finansijskom smislu, te da se funkcionisanje kluba ne smije ugroziti“, zaključio je Marić.

8 KOMENTARI

  1. Ova situacija je bas teska.Steta za nase mlade sportiste i priliku koju ce mozda propustiti.Vaterpolo je jedan od boljih sportova u Cg

  2. Mogu oni da izdvoje to, nek se ne foliraju bre
    Ako za nesto trbea, svakako treba za vaterpolo i rukomet koji su proslavili cg

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име