Japan
Twitter: Olimpijska baklja
Japan je zaustavio javno prikazivanje olimpijske i paraolimpijske baklje poslije velikog porasta zaraženih koronavirusom, zbog čega je premijer Jošihide Suga proglasio vanredno stanje za Tokio i okolna područja.

Tokio je u četvrtak prijavio novih 2.447 slučajeva zaraze, što je skok za 50 odsto u odnosu na dan ranije.

Zbog pandemije koronavirusa Olimpijske igre u Tokiju, koje je trebalo da budu održane prošlog ljeta, pomjerene su za godinu dana i počeće 23. jula. Paraolimpijske igre počeće 24. avgusta.

U saopštenju vlasti Tokija navodi se da će izložbe na kojima su izložene baklje od danas biti otkazane i da će tako biti najmanje do 29. januara.

Vanredno stanje u Tokiju i tri susjedne prefekture trajaće najmanje do prve nedjelje februara, zbog čega će sve planirane manifestacije u vezi sa olimpijskom bakljom biti odložene.

Štafeta olimpijskog plamena trebalo bi da počne 25. marta, uz učešće 10.000 trkača.

U anketi koju je prošlog mjeseca obavila japanska nacionalna televizija NHK od 1.200 ispitanika 63 odsto smatra da bi Igre trebalo ponovo odložiti ili otkazati.

Međunarodni olimpijski komitet i Organizacioni komitet su nedavno naveli da će Olimpijske igre u Tokiju biti otkazane, ako ne budu mogle da budu održane tokom ljeta.

U Japanu je do sada od posljedica koronavirusa umrlo oko 3.500 ljudi.

Na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama očekuje se učešće više od 15.000 sportista, uz desetine hiljada zvaničnika, trenera, sudija, sponzora, medija i emitera.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име