Još 3 trke otkazane!

29
135

Karmelo Espeleta, prvi čovjek Dorne koja vodi Moto GP šampionat, rekao je da mu je veoma žao zbog toga što su još tri nove trke odložene zbog pandemije korona virusa.

11 trka ovogodišnjeg šampionata je ili otkazano ili odloženo. Poslednje trke koje su se pridružile odloženima su one u Njemačkoj, Finskoj i Holandiji, ove trke su trebale biti održane u junu i julu ove godine. Ostalih 7 trka za sada su odložene, ali postoji mogućnost da se održe u toku godine.

Ako ne bude došlo do novih otkazivanja, šampionat Moto GP-a ove godine bi mogao početi 9. avgusta i to Velikom nagradom Češke. A sezone u Moto2 i Moto3 kategoriji su već počele pošto su održane trke u Kataru.

„Velika nagrada Njemačke se održava na istinski jedinstvenoj stazi sa nevjerovatnom istorijom, ’Kimiring’ je uzbudljivo novo mjesto koje će ugostiti šampionat u Finskoj prvi put od 1982. A ikonska trka u Asenu je imala jedinstvenu čast da bude jedina koja je vožena svake godine bez izuzetka od početka Svjetskog šampionata u motociklizmu 1949. godine“, rekao je Espeleta.

„U ime Dorne bih želio da se zahvalim svim ljubiteljima motociklizma na razumijevanju i strpljenju dok čekamo da se situacija popravi. Radujemo se povratku na ’Sahsenring’ i u Asen 2021. godine, kao i debiju novog ’Kimiringa’ naredne sezone“ dodao je Karmelo.

29 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име