Bivši dvostruki svjetski šampion Amir Kan ističe da nema namjeru za povlačenjem i da u sebi ima snage za minimum jednu ili dvije borbe.
“Još se dobro osjećam, osjećam se snažno. Još ne želim da se povučem”,rekao je Kan za “BBC”.

Momak iz Boltona poslednji put je imao meč u julu 2019. godine kada je pobijedio Australijanca Bilija Diba u Saudijskoj Arabiji.
Kao bivši WBA i IBF šampion u lakoj velter kategoriji volio bi da se odmah bori za titulu, ali će najvjerovatnije morati da odradi makar još jednu borbu prije meča za titulu.
“Ne bi mi to smetalo, da se malo vratim u formu prije velike borbe sa nekim kao što je Meni Pakjao – borba sa njim je nešto što sam oduvijek želio. Ako se desi – super. Ako ne, potražiću druge opcije“, izjavio je Amir.

Kan je više puta izazivao Pakjaa, aktuelnog šampiona WBA (super)velter kategorije i jedinog svjetskog šampiona u osam različitih bokserskih teških kategorija. Kan i Pakjao se veoma dobro poznaju jer su često sparingovali kada su trenirali kod Fredija Rouča, prije nego što je Kan prekinuo saradnju sa tim trenerom u septembru 2012. godine.

Podsjetimo se da je Kan osvojio olimpijsko srebro sa svega 17 godina.
Iza sebe ima 39 mečeva, iz 34 je izašao kao pobjednik uz 21 nokaut, dok mu se u 5 mečeva nije posrećilo i pretrpio je poraz.

9 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име