Kristijan Horner: Red Bul Ring je spreman za trku

24
169

Šef Red Bula, Kristijan Horner, izjavio je da bi sezona Formule 1 trebala početi trkom na stazi u Špilbergu u Austriji, ali naravno pred praznim tribinama.

Kao što je svaki sport stao, tako su stale i trke popularne Formule 1. Kada će se takmičari vratiti na staze iza svojih volana, još uvijek nije poznato. Trka koja bi se po programu trebala održati 28. juna je Velika nagrada Francuske. U Francuskoj je veliki problem trenutno stanje sa korona virusom, a uz to javna okupljanja su zabranjena do jula. Tako da je vjerovatnoća za održavanje ove trke jako mala. Realniji pokušaj a možda i rješenje je da sezona počne trkom u Austriji.

U toku protekle sedmice, Ros Bron je rekao da će se trka najvjerovatnije održati bez prisustva publike, a to bi moglo uticati na takmičare Red Bula, kojima je to takoreći domaća staza.

Red Bul Ring je spreman i može da bude spreman za kratko vrijeme kako bi ispunio kriterijume FIA. Takođe je apsolutno moguće i dostižno da se trka održi pred praznim tribinama”, rekao je šef Red Bula, Kristijan Horner.


“Neke trke će se voziti pred praznim tribinama i gledaće se samo na televiziji i imaće ograničen broj prisutnih. Fudbal i ostali sportovi razmatraju identičan način nastavka takmičenja. Naravno u Formuli 1 postoji veća distanca među takmičarima jer imaju kacige”, dodao je Horner.

24 KOMENTARA

  1. kako god mora poceti kao I sve pa I formula u startu ce biti sa praznim tribinama sto je meni ok zbog cjelokupne novonastale situacije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име