Lavileni
Okršaj najboljih skakača s motkom današnjice završen je bez pobjednika. Izazov u kome su učestvovali Šveđanin Armand Duplantis svjetski rekorder, Francuz Reno Lavileni bivši olimpijski prvak i Amerikanac Sem Kendriks aktuelni svjetski šampion, sastojao se u tome da za pola sata što više puta preskoče ljestvicu postavljenu na pet metara. Takmičari su skakali iz svojih dvorišta.

Duplantis je u svom dvorištu u Lafajetu u državi Luizijana preskočio granicu od pet metara 36 puta, a isti rezultat je ostvario i Lavileni u svom dvorištu u Klermon-Feranu. Sem Kendriks je u svom dvorištu u Oksfordu u Misisipiju bio nešto lošiji, imao je 26 skokova preko pet metara.

“Gotov sam. Ne želim više da riskiram, srećan sam što dijelim zlato sa Mondom. Stvarno mi je nedostajalo takmičenje sa ovim momcima. Iako sam se nalazio u svom dvorištu, imao sam utisak kao da sam na velikom takmičenju” – izjavio je Lavileni neposredno po završetku okršaja.

“Uživao sam u takmičenju. Nisam očekivao da ćemo na kraju biti izjednačeni” – kazao je Duplantis.

Izazov iz dvorišta se mogao pratiti direktno preko društvenih mreža Međunarodnog atletskog saveza, koji je bio i glavni pokrovitelj takmičenja. Iz svjetske kuće atletike su najavili slične manifestacije i u drugim atletskim disciplinama.

16 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име