Masvidal: Borba za titulu nije daleko

4
152

Poslije cijele pometnje oko održavanja UFC 249, pojavile su se informacije o mogućem branjenju još jednog pojasa.

Malo je trebalo za borbu za titulu u velter kategoriji između Horhe Masvidala i Kamarua Usmana. Ovaj meč je otkazan zbog nedovoljne cifre novca za Masvidala.

“Ponuda za meč za Usmanom za pojas u velter kategoriji je bila na stolu. Međutim, kada su nam iznijeli sve detalje i iznos budžeta, bilo je jasno da ne možemo prihvatiti jer se ponuda nije poklapala sa našim zahtjevima. Oni nisu htjeli da plate moju cijenu. Za protivnika ne znam, ali meni nisu ponudili dovoljno. Želio sam da dobijem odgovarajuću kompenzaciju za rizik koji bih preuzeo”, izjavio je 35-godišnji Horhe, a tome je dodao


“Ipak, to je dokaz da borba za titulu nije daleko. Mislim da ću u julu konačno imati priliku da ga ‘obezglavim’, a cio svijet će imati priliku da to vidi”.

Masvidal iza sebe ima sjajan skor 35-13 u profesionalnim MMA mečevima. Znatno se proslavio u 2019. godini sjajnim pobjedama nad Derenom Tilom i Nejtom Dijasom. A nad Benom Askrenom izveo je najbrži nokaut u istoriji UFC.

U martu 2019. godine, Kamaru Usman je postao prvak u kategoriji do 77 kilograma, nakon što je ostvario pobjedu nad dotadašnjim prvakom i vlasnikom pojasa – Tajronom Vudlijem. Od tada je samo jednom branio titulu, a u tom meču je porazio Kolbija Kovingtona.

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име