Maverik Vinjales- španski motociklista neće nastaviti saradnju sa Jamahom 2022.godine

1
12
maverik
Jennifer Lorenzini/Maverick Vinales/REUTERS via Guliver image

Maverik Vinjales španski motociklista u sezoni 2022 neće nastaviti saradnju sa Jamahom zvanično je potvrđeno.

 26-godišnjak iz Figeresa očekuje se da će karijeru nastaviti u Apriliji, koja ima samo jednog vozača  Aleša Espargara za sezonu 2022.godinu.

Naše partnerstvo je bilo značajno za mene tokom prethodnih pet godina. Teško je bilo donjeti ovu odluku jer smo zajedno proživjeli mnogo toga – i velike uspjehe i teške trenutke. Potpuno sam posvećen ekipi do kraja sezone“, rekao je povodom svog odlaska Maverik Vinjales.

Sa tugom se rastajemo od Maverika. Njemačka bila je veoma teška za nas, ali ćemo, kao što je to uvjek i bio slučaj, dati sve od sebe da do kraja sezone pružimo Maveriku svu potrebnu podršku da ostvari najbolje moguće rezultate“, izjavio je Lin Džarvis.

Još u januaru prošle godine Vinjales je dobio novi dvogodišnji ugovor sa Jamahom do kraja 2022.godine. I tokom prošle sezone do trzavica u odnosu između dvje strane su bile evidentne, a do dogovora se stiglo posljednjih nedelja.Velika nagrada Njemačke, u Vinjalesovoj karijeri, ubjedljivo najgora trka i da je kraj blizu bio je jasan pokazatelj.

 U slučaju rastanka Vinjalesovim odlaskom, Jamaha  će svakako uštedjeti a u tom slučaju njegovo mjesto će zauzeti  Franko Morbideli. Obzirom na to da ima drugi najveći ugovor u šampionatu Aprilija ne može da ga plati kao Jamaha, Maverik bi morao da se zadovolji manjom platom. Ako se sve ispostavi kao tačno Vinjales će se pridružiti svom nekadašnjem timskom kolegi Alešu Espargaru, sa kojim je dvije sezone djelio garažu u Suzukiju prije nego što je 2017.godine prešao u Jamahu. Od tada se 15 puta našao na podijumu i ostvario osam pobjeda.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име