Milenkovski
Joško Milenkovski, makedonski odbojkaški stručnjak, koji je preuzeo kormilo Crne Gore, kazao je da je za njega časti i izazov da vodi našu reprezentaciju.

On će probati da izbori treći zaredom plasman za naše najbolje odbojkaše.

“Biti selektor jedne državne reprezentacije je velika čast. Istovremeno i velika obaveza, zato što nije svejedno kakvi će biti utisci i ocjene kad se sumiraju rezultati na kraju kvalifikacija. Isto tako i odgovornost je velika. Odgovornost prema onima koji su ti iskazali povjerenje i koji su te izabrali da budeš na čelu i da vodiš selekciju koja ima velike ambicije.

Odgovornost prema rezultatima koji treba da budu na najvišem nivou. Odgovornost i prema ljubiteljima sporta koji očekuju od svoje reprezentacije da bude na pravom putu i zadovoljava njihove želje uvijek da bude pobjednik. Ali, istovremeno biti selektor reprezentacije koja se bori da treći put uzastopno igra na Evropskom prvenstvu je i veliko zadovoljstvo”, kazao je Milenkovski za odbojka.me.

On je do sada trenirao selekcije Sjeverne Makedonije i Turske, ali trenirao je i neke klubove među kojima i Budvanska rivijera.

“Imao sam tu sreću i priliku da u svojoj karijeri budem trener u mnogim klubovima, selekcijama i igračima najvišeg kvaliteta, koji su osvajali evropska, svjetska prvenstva, svjetske lige, bili proglašavani za MVP-je na tim takmičenjima. Isto tako mnogim mladim igračima koji su se afirmisali kroz kvalitetan rad i trenažni proces.

To isto važi i za crnogorske igrače koje sam trenirao u Budvanskoj rivijeri i ekipi Zirat bank iz Ankare. Ali, isto tako veoma dobro poznajem i ostale igrače, posebno one koji igraju u inostranstvu, gdje su dostupni svi statistički podaci o njihovoj igri i njihovom učinku”, kazao je Milenkovski.

Milenkovski je pričao i o ambicijama i ciljevima i dometima naše reprezentacije.

“Ambicije su kao i uvijek velike. Bazirane na objektivnim činjenicama o kvalitetu koji poseduju igrači koji će biti selektirani. Prije svega individualnim kvalitetima koji će biti usmjereni ka postizanju kohezije u ekipi i pretočeni u ekipni kvalitet. Primarni cilj je kroz kvalifikacije izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, što je san svakoga koji se bavi sportom.

To bi bio treći uzastopni plasman crnogorske reprezentacije na Evropsko prvenstvo, nešto što ne uspijeva često ni bolje rangiranim reprezentacijama. Istovremeno i velika šansa da se potvrdi nesporni kvalitet igrača, a kao krajnji domet u budućnosti da ne bude samo plasman na Evropsko prvenstvo nego i igrati značajnu ulogu na njemu”, kazao je Milenkovski.

On ističe da crnogorska selekcija ima potencijal i za bolje rezultate.

Prateći sve što se dešava u evropskoj i svjetskoj odbojci, a naravno i u crnogorskoj, mogu da potvrdim da sadašnji potencijal reprezentacije garantuje postizanje boljih rezultata. Većinom, reprezentativci Crne Gore igraju u renomiranim evropskim klubovima, imaju vrhunski trenažni proces i utakmice najvišeg nivoa, što istovremeno znači da imaju sasvim solidnu internacionalnu karijeru, a to je jedan od glavnih preduslova da se izgradi jedna kvalitetna i konkurentna selekcija koja bi postizala vrhunske rezultate.

Kvalitet reprezentacije ne treba da ostavi nikakvu sumnju u kompletan uspjeh predstojećih kvalifikacija.”

Milenkovski je klupski angažovan u Grčkoj, a nedavno je sa Fonikas Sirosom osvojio Superkup.

“Raditi u grčkoj Superligi je veliki izazov. Igrati protiv najboljih grčkih timova kao što su Olimpijakos, Panatinaikos i PAOK je veliko zadovoljstvo. Pobijediti neke od njih je velika stvar, a oduzeti im neku titulu je samo potvrda kvaliteta i renomea. Dokaz tome je osvajanje grčkog Superkupa protiv aktuelnog šampiona Olimpijakosa koji je izazvao veliki publicitet. Reakcije na imenovanje za selektora ovdje su odjeknule veoma brzo, a utisci i komentari su pozitivni.

Razlog je prije svega što su Grčka i Crna Gora odigrale veliki broj utakmica u posljednjih nekoliko godina, što u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, što u Evropskoj ligi u kojoj su čak igrale finale. Ali, isto tako nije isključena ni mogućnost da se opet uskoro susretnu i u predstojećim kvalifikacijama”, rekao je Milenkovski.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име