Milica Mandić – Još Olimpijada pa kraj karijere

21
202

Reprezentativka Srbije u tekvondou, Milica Mandić objavila je da odlazi u sportsku penziju nakon zavšetka Olimpijskih igara u Tokiju naredne godine.

Dvadesetosmogodišnja Beograđanka imala je namjeru da okonča karijeru ovoga ljeta, ali je pomjeranje Igara pomjerilo i njeno penzionisanje:

“Kako je nastalo širenje cijele ove situacije bila sam svjesna da je to jedna od opcija. Znam da je donijeta prava odluka u ovom momentu. Zdravlje je na prvom mjestu i ne treba ga ugroziti ni po koju cijenu, ali mi je to ipak teško palo. Ove godine je trebalo da završim karijeru posle Igara. Sada se sve pomjera i još mi treba vremena da procesuiram ove događaje. Ne mogu da kažem da sam izgubila nešto. OI su samo odložene za godinu dana, a samim tim je pomjeren i kraj moje karijere. Trudim se da izvlačim najbolje iz ove situacije i da radim na sebi što više u ovim momentima”– rekla je Milica.

Prije prekida sezone Mandićeva je osvojila zlato na US openu i drugo mjesto na Prezident kupu.


Osim Olimpijskih igara predstoji joj prethodno i Svjetsko prvenstvo.

“Svakako OI su prioritet sledeće godine, ali mi i pored toga imamo Sjetsko prvenstvo koje je trebalo da se održi u Kini. Napravićemo sastanak stručnog tima, jednostavno da vidimo odakle počinjemo, koja je trenutno forma i koji je naš cilj. Na meni je sve da pratim, kako trenera Dragana Jovića, tako i kondicionog trenera, psihologa i nutricionistu i da se posvetim maksimalno pripremama što i jedva čekam” – konstatovala je ona.

U svojoj bogatoj karijeri, Milica Mandić je do sada osvojila zlatnu medalju na Olimpijadi u Londonu 2012. godine, zlatnu i bronzanu medalju na Svjetskim prvenstvima 2011. godine u Kjengdžu i 2017. u Mudžu. Ima tri srebra sa Evropskih prvenstava u Mančesteru 2012, Bakuu 2014. i Montreu 2016. godine. Ima i po jedno srebro sa Evropskih i Mediteranskih igara.

21 KOMENTARA

  1. Milica zna sta je najbolje za nju iako bi mogla mnogo toga jos pokaze…Zelim joj da donese zlatnu medalju sa OI i neka joj ta medalja bude oprostaj od karijere…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име