GRESINI TIM ODLUČIO DA ZADRŽI ŠPANCA: Markez u ljubičastom odijelu i naredne sezone

1
4
gresini
Izvor: MotoGP

Pobjednik na Silverstonovoj Sprint trci Aleks Markez dobio je ponudu od Dukati Gresinijevog tima da nastavi da vozi za italijanski tim i naredne sezone što je on bez razmišljanja prihvatio.

Prošlog vikenda u Silverstonu Markez je dodao još jedan podijum u svoju kolekciju podijuma u MotoGP šampionatu pa ne iznenađuje odluka tima iz Faenze da mu ponude novi, doduše jednogodišnji, ugovor.

„Veoma sam srećan što ću nastaviti sa timom. Oduvijek sam izražavao tu svoju želju i kada stvari krenu kako treba, još je lakše razumjeti jedni druge. Da nastavimo zajedno u sljedećoj sezoni je ključno kako bismo nastavili rasti s ovim motorom, a sa ovim timom sve će biti lakše. Želio bih da se zahvalim prije svega Nadiji, a potom i cijelom timu zbog kojeg sam se od prvog dana osjećao kao kod kuće. Nastavit ćemo rasti i iznenađivati.” rekao je mlađi od braće Markez, kome je ova sezona protekla mnogo bolje nego njegovom starijem bratu Marku Markezu.

“Aleks je prije svega divna osoba i bilo mi je zadovoljstvo dočekati ga u našoj porodici Gresini. Rezultati govore sami za sebe i bio je logičan korak da nastavimo zajedno i još malo podignemo ljestvicu. Već je postigao pobjedu u trci i pole poziciju u svojoj debitantskoj godini sa Dukatijem, pokazujući da se može boriti sa najboljima od samog početka.” rekla je Nadija Padovani Gresini.

“Sada ćemo pokušati da zajedno pronađemo neki kontinuitet u narednoj sezoni. Željela bih da se zahvalim cijeloj porodici Dukati jer ćemo nastaviti s njima u naredne dvije godine; već smo pokazali da smo dobra kombinacija i ove godine kao i 2022… tako da je cilj da nastavimo da uzbuđujemo i budemo uzbuđeni.” zaključila je vlasnica italijanskog tima.

Pročitajte i ovo:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име