MARKEZ: Svi su bili protiv, ali Santi i ja smo željeli to

0
8
markez
Izvor: Twitter

Vozač Repsol Honde Mark Markez bio je jedini trkač koji je ovog vikenda u Austriji trku vozio na mekim zadnjim gumama.

“Napravili smo rizičnu opkladu. Iskoristili smo iskustvo i izabrali meku gumu iza. Svi inžinjeri su bili protiv toga, ali smo Santi Ernandez i ja željeli meku gumu. Na kraju su dovodili u pitanje moju odluku, ali me je Santi ubijedio da idemo na mekim gumama i to je bio ključan potez za Hondu. Zašto? Ne znam, ali je to bio jedini način da u 28 krugova postignemo najbolje performanse.” izjavio je Markez nakon trke.

Španac je na startno-ciljni pravac stigao 12. čak 23 sekunde iza pobjednika, a opet je bio najbolje plasirana Honda. Uz to, Markez je na ovoj trci stigao do prvih poena nakon onih koje je zaradio u Malaziji 2022. godine.

“Rekao sam inžinjerima da vrijedi da sve fabrike idu sa medijumom, ali naš motor ne može da ide sa medijumom, mora da ide sa mekim. Znao sam da moram da se snađem na početku, ali sa srednjom gumom nećemo moći ništa i bićemo spori. I zaista, Honde koje su išle sa medijumom su napravile veoma sporu trku. To je bila moja opklada. Na trenutak, Santi Ernandez je morao da me ubijedi jer, kada sam vidio da cijela mreža ide sa medijumom, i to je krenulo u tom pravcu. Ali Santi mi je rekao da ako želim meku idem sa njom.” zaključio je španski trkač.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име