najbolji
foto: Twitter
Vaterpolo i plivački savez Crne Gore je Odlukama Stručnih savjeta za vaterpolo i plivanje, izabrao najbolje u 2021. godini, a Aleksandar Ivović izabran je najbolji vaterpolista u godini na izmaku.

Naši vaterpolisti osvajači su Svjetske lige, igrali su na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je U20 selekcija bila bronzana na Svjetskom prvenstvu.

Tim povodom, VPSCG je proglasio najbolje u sljedećim kategorijama:

Najbolji vaterpolista u 2021. godini: Aleksandar Ivović – predvodio je „ajkule“ do prvog mjesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom je osvojio zlato u Svjetskoj ligi, dok je zauzeo osmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sa svojim klubom Pro Rekom bio je prvak Evrope.

Najbolji mladi vaterpolista u 2021. godini: Miroslav Perković – bio je član „ajkula“ koje su osvojile prvo mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom je osvojio zlato u Svjetskoj ligi, dok je zauzeo osmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Najbolja plivačica u 2021. godini: Anđela Antunović – učestvovala na Olimpijskim igrama u Tokiju kao najbolja crnogorska plivačica, takođe bila dio naše selekcije na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kazanju

Najbolji plivač u 2021. godini: Boško Radulović – učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju kao najbolji crnogorski plivač, bio dio naše selekcije na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Najbolji klub u 2021. godini: PVK Jadran Herceg Novi – Osvajač Prvenstva i Kupa Crne Gore u vaterpolu za sezonu 2020/21. Igrao Ligu Šampiona u top 12 ekipa Evrope.

Zbog aktuelnih mjera i epidemiološke situacije vezano za pandemiju COVID-19 neće se organizovati svečanost povodom uručenja, već će se izabranima priznanja uručiti početkom naredne godine.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име