Slobodan Kovač gajić
foto: OSS

Slobodan Boba Kovač smijenjen je sa mjesta selektora odbojkaške reprezentacije Srbije, a kako je rekao za to je saznao preko Marka Podraščanina, te da ga niko nije kontaktirao. Međutim, sada je svoju stranu priče dao Zoran Gajić predsjednik OSS.

Srpski odbojkaši nisu imali ljeto kakvo smo svi priželjkivali. Propuštena je Olimpijada, a na Evropskom prvenstvu zauzeli smo četvrto mjesto.

Povodom smjene selektora oglasio se Gajić.

– Može da se ispiše čitav elaborat na tu temu, ali to bi bilo interesantno i čitljivo stručnoj publici, zato ću maksimalno da pojednostavim odgovor. Uzimajući u obzir čitavu situaciju i atmosferu u selekciji, procijenili smo da dalji Bobin ostanak, na duže staze, ne bi bio od koristi ni reprezentaciji ni njemu ni Savezu -izjavio je on za “Danas”.

Dodatno je obrazložio ovaj postupak.

– Nisu sporni ni on kao trener ni igrači, svako je odličan u svom domenu, samo nisu više bili jedni za druge. Kao kada se zavole dobra djevojka i dobar momak, uđu u vezu pa je raskinu, ne zato što su loši već zato što nisu bili pravi spoj – dodao je Gajić.

Kako kaže on se lično obratio Kovaču nakon EP u Poljskoj i najavio da je smjena mogući scenario.

– Još u ličnom razgovoru u prostorijama Saveza, u prisustvu tim menadžera Edina Škorića, posle prvenstva Evrope saopštio sam mu izvjesnost ovakvog raspleta. Naravno, nisam mogao niti želio da siječem jednu tako bitnu stvar, već se sačekalo na kolektivni stav najodgovornijih ljudi u Savezu – kazao je predsjednik odbojkaškog saveza.

Naveo je i da je pomama oko cijele situacije plasirana od strane medija i “zlih pojedinaca”.

– Razumijem ja Bobinu reakciju, poznajem ga 35 godina, sarađivao sam sa njim i dobro znam da je veliki emotivac i voli to što radi, ali ko nije nikada sam nešto ostavio ili dobio otkaz taj i nije bio trener. Znam iz sopstvenog iskustva. Razgovaram sa vama ne da bih njemu kontrirao, jer Slobodan Kovač je najmanje kriv za senzacionalistički pristup pojedinih medija ovoj situaciji, pristao sam na priču zato što ne želim da ulazim u tuđe blato. Zli pojedinci će se sami pronaći u ovome što kažem – zaključio je Gajić.

3 KOMENTARI

  1. Zoran Gajic. Covjek koji je smijenio Nikolu Grbica koji je kao selektor osvojio svjetsku ligu i jos jedno srebro u tom takmicenju. Osvojio bronzu na evropskom prvenstvu, i bio cetvrti na svjetskom prvenstvu. Nikola Grbic je u prosloj sezoni osvojio ligu sampiona sa autsajderom Zaksom. Smijenio je Bobu Kovaca koji je bio prvak Evrope i osvojio cetvrto mjesto na evropskom prvenstvu. Smijenio je dva najbolja srpska trenera posle samo 2-3 godine provedene na klupi. I izuzev filozofskih objasnjenja, nista konkretno rekao nije. Nema srpska odbojka toliko strucnjaka da moze da trosi jednog Grbica i Kovaca na ovaj nacin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име