selektor
Veljko Bašić podnio je ostavku na mjestu selektora muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore, saopšteno je nakon sjednice Upravnog odbora Odbojkaškog saveza.

Navodi se da je Bašić podnio ostavku i u izvještaju dostavljenom Upravnom odboru naveo razloge za povlačenje sa klupe crnogorske selekcije.

Pod vođstvom Bašića crnogorski odbojkaši su drugi put uzastopno izborili plasman na Evropsko prvenstvo, kao prvoplasirana ekipa u kvalifikacionoj grupi, ali je nastup na EP u Češkoj završen bez pobjede.

“Smatram da je, pored svih poteškoća koje smo imali, rezultat i naročito ponašanje određenih igrača prema radu i grupi bio razočaravajući. Shodno tome, a držeći se mojih principa, preuzimam odgovornost za neuspjeh na Evropskom prvenstvu 2021, te podnosim ostavku na mjesto selektora muške nacionalne ekipe”, piše u izvještaju Bašića.

Ostavku selektora upravni odbor je usvojio, uz priznanje za rezultate koje je ostvario u četvorogodišnjem mandatu, uključujući i istorijski, debitantski nastup na Evropskom šampionatu i dvije pobjede ostvarene u Holandiji.

Odbor je istakao sjajne odnose koje je imao sa Bašićem za sve četiri godine mandata.

Upravni odbor odlučio je da selektor muške pionirske reprezentacije Darko Prebiračević predvodi selekciju koja će igrati na U17 Evropskom prvenstvu 2023. godine (igrači rođeni 2007.godine i mlađi).

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име