Zoran Terzić
Zoran Terzić / Twitter

Selektor Srbije Zoran Terzić ponovo nije blistao od sreće ni posle maksimalne pobjede protiv Mađarske u osmini finala Evropskog prvenstva, koje se održava u Beogradu.

Selektor Srbije pohvalio je igru Francuske, narednog rivala selekcije Srbije u četvrtfinalu, koje je na programu u srijedu od 20 časova.

– Djevojke uglavnom imaju običaj da igraju, do onog momenta kad vide da utakmicu mogu da dobiju bez nekog pretjeranog truda, motivacije i želje… I onda kreću da igraju ovako, kao što su igrale u ostatku utakmice. Moje je da ih upozorim da to ne valja, da izlazak iz ritma može da bude poguban za neke naredne utakmice, da jednostavno nesigurnost se uvlači u ekipu i tako dalje. A njihovo je da i dalje igraju tako, šta ja tu mogu više – rekao je Terzić.

Takođe je mladu reprezentaciju Francuske, koja je naredni rival evropskih i svjetskih šampionki na 32. Evropskom šampionatu u Beogradu.

– One su ubjedljivo najprijatnije iznenađenje za mene na ovom Evropskom prvenstvu. U smislu kakva im je ekipa i kako odbojkaški izgledaju, a koliko lijepo igraju i koliko su mladi. Vidi se da ih spremaju za Pariz, za Olimpijske igre 2024. i to je ono što je svojstveno Francuzima na velikim takmičenjima… Evidentno je da su odlučili da i od odbojkašica naprave jednu odličnu ekipu za naredne Igre – rekao je na kraju Terzić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име