Veljko Bašić
foto: OSCG
Veljko Bašić, selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore, saopštio je spisak od 14 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Na spisku su: tehničari Rajko Strugar, Danilo Dubak, primači servisa Vojin Ćaćić, Ivan Zvicer, Marko Vukašinović, Nemanja Peruničić, srednji blokeri Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blažo Milić, Matija Ćinćur, korektori Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, te libero Nikola Lakčević.

Na spisku nema Marka Bojića, a za EP je prekobrojan i drugi libero Miloš Kosović.

”Bojiću moram da odam priznanje za sve što je uradio za reprezentaciju, znam da živi za to. Međutim, po nesreći, on je iz kvalifikacija vukao malu povredu Ahilove tetive, zbog koje i nije igrao u kvalifikacijama, izuzev prvog seta prve utakmice. Tokom cijelih priprema se radilo na tome da se to što prije zaliječi. Dodatna nesreća je bio i stomačni virus koji je prije sedam dana počeo da ga ometa u normalnom radu. Nisam ga poveo samo iz jednog razloga – mislim da nije spreman da može da pruži ono što je Bojić prije davao reprezentaciji. Naravno, on ostaje reprezentativac i za sljedeće akcije. Izabrao sam ekipu za koju mislim da je ovog momenta najspremnija”, rekao je Veljko Bašić.

Crna Gora će igrati u grupi B protiv Bugarske (3. septembar), Slovenije (4. septembar), Italije (5. septembar), Češke (7. septembar) i Bjelorusije (8. septembar).

Četiri prvoplasirane reprezentacije izboriće plasman u osminu finala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име