Odbojkaši
Izvor: Facebook

Odbojkaši Crne Gore sa optimizmom dočekuju početak predstojećih kvalifikacija.

Za nešto manje od dva mjeseca, naši odbojkaši počinju novi takmičarski ciklus – kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Prvi turnir će biti održan u Gruziji, dok će drugi biti u Crnoj Gori, a rivali naših momaka u grupi su Azerbejdžan, Grčka i Gruzija.

Nakon uspješne “premijere” na najvećoj sceni, na šampionatu u Holandiji 2019. godine, na kome su naši odbojkaši upisali dvije pobjede na pet mečeva, a sa puno optimizma čekaju i drugu šansu.

Selektor Veljko Bašić rekao je za sajt OSCG:

“Grupa je takva da se sa svima može igrati. Mi smo napravili strašan rezultat na Evrposkom prvenstvu prije dvije godine, pokazali da imamo određeni kvalitet i da možemo da se nosimo sa puno jačim ekipama. Sav fokus biće na pripremama, na organizaciji igre i, naravno, na motivaciji. Znam da su igrači motivisani, međutim, to su ekipe koje možemo da dobijemo i treba da dobijemo.”

Najveći rival nam je Grčka.

“Igrali smo sa Grčkom pripremne uakmice za prošli šampionat, jednu smo dobili, jednu izgubili. Mislim da tu imamo prostora za sve pobjede. Azerbejdžan znam i gedao sam ga, to je ekipa koju bismo trebali da dobijemo, dok je Gruzija najslabija od naših protivnika. Ali, ponavljam, mi smo motivisani ne samo za prolaz, već da budemo prvi u grupi” – dodao je Bašić.

On ističe i da je dobra stvar što je drugi turnir u Podgorici i misli da će se tu odlučivati ko će biti na čelu grupe.

Naš selektor je proteklog vikenda bio u Crnoj Gori, gledao je finale muškog Kupa Crne Gore između Budve i Budućnosti, koje su Budvani lako riješili sa 3:0. Takođe je gledao i mlade igrače, od kojih su neki bili na spisku reprezentacije.

“Tri igrača su već prošla kroz cikluse reprezentacije – Nemanja Peruničić, Ivan Zvicer i Milutin Pavićević. Oni su pokazali vidan napredak, i fitički, a i tehnički. Mislim da je to budućnost crnogorske odbojke koja počinje upravo sa tim mladim igračima. Oni će biti priključeni reprezentaciji za sljedeće akcije kako bi ušli u naš sistem igre i naš način rada, i normalno, kako bi napredovali uz starije igrače koji su još uvijek kvalitetniji od njih.” – kaže Veljko Bašić.

11 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име