BOLT: Atletici su potrebne jake ličnosti

9
15
jusein Bolt
photo: twitter

Jusein Bolt i dalje drži svjetske rekorde na 100 i 200 metara, a svjesan je da od njegovog povlačenja atletika nema adekvatnog nasljednika.

Najbrži čovjek na planeti podigao je atletiku na viši nivo. Mnogi će se složiti da Bolt spada u kategoriju sportista koji su ostavili neizbrisiv trag kroz istoriju, poput Majkla Džordana, Muhameda Alija, Maradone.

‘Vrijeme uglavnom provodim sa porodicom. Što se tiče atletike, nijesam joj posvećen koliko bih volio. I dalje pokušavam da ostanem u toku sa aktuelnostima. Čekam na odgovor Svjetske atletske federacije, jer sam im se obratio zbog želej da dam značajniji doprinos sportu dokle god je to poželjno.’ rekao je Bolt, a potom i dodao:

‘Nakon što sam se povukao, interesovanje za trčanjem je opalo jer je moj uticaj bio ogroman. Vjerujem da će se vremenom stvari poboljšati. Mladi talentovani atletičari stasavaju. Primijetio sam da su jake ličnosti neophodne ovom sportu i nadam se da ću ja moći doprinijeti njegovom razvoju.’

Tokom karijere Bolt je osvojio sve. Jedini je čovjek u istoriji koji je objedinio tri titule na Olimpijskim igrama na 100 i 200 metara. Pored toga bio je i višestruki prvak svijeta.

9 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име