Babović
Twitter: Babović
Anastasija Babović, najmlađa reprezentativka crnogorske rukometne selekcije, sa samo svojih 20 godina, ima veoma pozitivan i borben stav uoči početka Olimpijskih igara u Tokiju.

“Ko su favoriti? Nemam favorite, za mene – mi smo jedini favoriti. Gledamo samo sebe. Naša priča je da idemo meč po meč, ništa drugo”, kazala je 20-godišnja golmanka reprezentacije i Budućnosti.

Ona, uz Marinu Rajčić i Ljubicu Nenezić predstavlja posljednji bedem odbrane našeg nacionalnog tima.

“To je velika čast, imam samo 20 godina, a već sam iskusila Olimpijske igre. Jedva sam čekala da dođem, sada jedva čekam da počne”, kazala je Babović.

Iako najmlađa, ne može da sakrije samopouzdanje, a vjerovatno nam je to i potrebno u ovakvim uslovima.

“Mislim da svi imaju respekt prema nama, s obzirom na naš kvalitet i našu energiju, po kojoj smo karakteristične. Znaju da će dobiju ‘batine’, znaju naše rezultate, odjeknula je pobjeda nad Norveškom u kvalifikacijama. Nikome nije svejedno kada igra sa nama”, rekla je Babović.

Crna Gora spada u sam krem ženskog rukometa, “favorit iz sijenke”, i ekipa koju svi gledaju da izbjegnu.

Ana Vjahireva, ruska reprezentativka, i po mnogima jedna od trenutno najboljih igračica svijeta je kazala da joj u najuži krug favorita spadaju upravo i naše djevojke.

“Neću da govorim o našem timu, nijednu riječ – ne volim to. Pomenuću Norvešku, Crnu Goru i Francusku kao favorite”, kazala je Vjahireva.

“Neću da govorim o našem timu, nijednu riječ – ne volim to. Pomenuću Norvešku, Crnu Goru i Francusku kao favorite”, kazala je Vjahireva.

Naša najmlađa reprezentativka je i to prokomentarisala.

“Stvarno? Nadam se da je u pravu, zapravo mislim da je baš i trebalo da nas postavi na to mjesto. Imamo energiju, karakter, ne se predajemo nijednog trenutka. Iskreno, vjerujem u dobar rezultat. Ovo je jedinstvena šansa, Olimpijske igre su samo podstrek, a ne teret za nas. Ko zna da li ćemo opet doći do Igara, jako je teško. Nama su Igre dodatnu motiv”, odgovorila je Babović.

Ona je prokomentarisala i rivale iz grupe.

“Obje grupe su teške, nama su rivali možda i nezgodniji, u smislu da ne znamo mnogo o njima. Ukoliko postavimo dobru odbranu, onako kako mi želimo i možemo, mislim da niko ne može da nas dobije, ni Angola, ni Norveška i Holandija. Sve je na nama, u to sam sigurna”.

Na kraju Babović je prokomentarisala i naš tim.

“Mislim da je kombinacija mladosti i iskustva prava, ali to će pokazati utakmice. Imamo iskusnije djevojke, koje mogu da nam pomognu i da nas smire, ali i da nam daju vjetar u lađa, a mi mlađe bi trebalo da donesemo novu energiju. Vjerujem u ovaj tim”, kazala je harizmatična golmanka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име