Brguljan
Printscreen: Brguljan
Draško Brguljan je jedan od glavnih oslonaca naše vaterpolo reprezentacije, iskusan veteran kome su ovo treće olimpijske igre.

Brguljan je odabran i da zajedno sa Jovankom Radičević nosi crnogorsku zastavu na otvaranju.

“Velika čast za mene, kao kruna karijere”, jasan je Brguljan.

On je kazao da se raduje što će prvi put i sportistkinje nositi zastavu.

“Drago mi je što smo prihvatili inicijativu da zastavu nose i sportisti i sportistkinje. Nadam se da će biti i ubuduće tako”.

Neizbježna tema kada je u pitanju naša vaterpolo reprezentacija je svakako medalja za Olimpijskih igara.

Svi znamo da naši momci imaju kvaliteta za oldičje, ali falilo je i malo sportske sreće.

“Znamo svi o čemu pričamo – o medalji. Ali, i ako je ne bude sada biće sigurno još šansi za ove momke. Nama, kojima je ovo vjerovatno zadnja šansa, da na kažem sada bez tog ‘vjerovatno’, ostaje da damo maksimum i da vjeruemo. Ja sam zbog toga i ovdje, zaista vjerujem u ovu ekipu. Imamo dobru atmosferu i dobru energiju koja nas prati godinu i po, od Evropskog prvenstva u Budimpešti. Uz brzu igru, uz dobro plivanje mislim da možemo daleko, baš daleko”, kazao je Brguljan.

Crna Gora je o januara 2020. pokazala ogroman napredak. Osvojena je medalja, izboren plasman u Tokio, ostvaren trijumf u Svjetskoj ligi, dobre igre u nizu,

“I za mene jeste iznendađenje kako je ova ekipa porasla u minulih 18 mjeseci. U Tokiju je veliki broj igrača koji nisu bili na tom Evropskom prvenstvu, a desetorica su prvi put na Olimpijskim igrama. Ovo je tim koji je sazreo i koji može sa svima da igra ravnopravno”, ističe naš kapiten.

On je još jednom podsjetio koiliko je stresan bio period kvalifikacija u Roterdamu.

“Roterdam i kvalifikacije za Tokio bili su mnogo stresniji. Utakmice svaki dan, nema prava na grešku. Mogli smo mnogo da izgubimo, a osvajanjem jednog od prva tri mjesta dobili smo samo to što smo se plasirali na Igre. Jako se teško kvalifikovati, a velika je stvar što smo uspjeli to da uradimo na onakav, impresivan, način. Primjećujem da kod momaka nema treme zbog dolaska na Igre. I ne treba da je bude”, kazao je Brguljan.

Na otvaranju “ajkule” igraju sa reprezentacijom Australije.

“Važna iz više razloga. Uvijek je dobro ući pobjedom u turnir, a pobjeda u ovom meču vrijedna je i četvrtfinala. U grupi je Kazahstan, koji se ne potcjenjuje, ali koji jeste autsajder i nije na nivou drugih timova. Ali, iako ne rezultat na startu ne bude kakav želimo, imamo vremena da popravimo. Prvi cilj je četvrtfinale, a poslije – ko to zna, ko može da nam dođe”, kazao je naš kapiten.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име