Jauković
Đurđina Jaukovic/ Twitter
Đurđina Jauković, reprezentativka Crne Gore, smatra da Crna Gora može do pojbede koja joj je potrebna za prolaz dalje.

„Znamo da smo prokockale veliku šansu, ali ‘lavice’ su najbolje kad je najteže. Podbacile smo protiv Japana i drugo poluvrijeme protiv Norveške, ali vjerujem da možemo sve da ispravimo sjutra. Znamo u kakvoj smo situaciji, ali sigurna sam da možemo da pobijedimo i da su sve djevojke spremne na to“, kazala je Jauković.

One je podsjetila da su Igre uvijek nešto posebno i da i favoriti imaju svoje muke.

„U drugoj grupi velika Francuska još nije sigurna, Rusija takođe, Mađarska je skoro ispala… Teško je, ali smo mi smo u igri, sve zavisi od nas. Možemo sjutra da ostvarimo to, vjerujem da ćemo uspjeti”.

Ona napominje da je bitno prije svega psihički da se pripreme.

„Nadam se da ćemo imati fokus svih 60 minuta. Imamo oscilacije, kao protiv Norveške, koja je kažnjavala sve naše greške. To je uradio i Japan, moramo da spremimo glave da cijelu utakmicu odigramo skoncentrisano, da zadržimo mirnoću i kada smo umorne“.

Napad je škripao u druge dvije utakmice.

„Najbitnije da se vraćamo na vrijeme, a kada nema tehničkih grešaka to je mnogo lakše. Kada se postavimo u odbranu teško primamo golove, svi rivali moraju mnogo da se namuče u pozicionom napadu. Naš napad mora da bude miran, strpljiv, moramo da smanjimo greške, a iz naše defanzive imaćemo šansu da i mi dajemo golove iz kontri“, zaključuje Jauković.

9 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име