Klikovac
Klikovac
Andrea Klikovac, crnogorska rukometašica jedna od stubova našeg nacionalnog tima kazala je da je igranje za nacionalni dres posebna vrsta ljubavi.

Desni bek naše reprezentacije je uz Jovanku Raičević, Majdu Mehmedović, Marinu Rajčić, Đinu Jauković, jedna od glavnih igračica selekcije koju predovde Bojana Popović i Maja Savić.

“Osim što sam pet godina starija i iskusnija, za mene je ovo i poznat osjećaj, ali jesu posebne Igre, jer smo u drugačijem sastavu, drugačija je atmosfera, dosta je novih lica. Ne bih, međutim, rekla da su neiskusne djevojke, jer je iza njih mnogo velikih utakmica u reprezentaciji, u Ligi šampiona. Jesu nove na Igrama, ali znaju šta je velika scena, a i poznajemo se dobro, dugo smo zajedno…”, kazala je Klikovac.

Ona je bila dio tima sa OI u Riju, kada je nacionalni tim doživio svih pet poraza u grupi.

“Sve što je bilo ranije ostavljamo iza nas. Ovo je izmijenjena ekipa, koja će dati sve od sebe da ostvari mnogo bolje rezultate nego prije pet godina”, kaže Klikovac.

Rukometašica koja brani boje Bukurešta kaže da je igrala brojne utakmice, ali da je nastup za nacionalni tim nešto posebno.

“Igrala sam sa djevojkama iz cijelog svijeta, svima njima mnogo znače utakmice za nacionalni tim, ali vjerujte – niko nema takav osjećaj kao mi. Ovo je čista ljubav, mi ne igramo za Crnu Goru zbog novca, zbog sponzora. Igramo zato što volimo i što nas to čini ponosnim”, ističe Klikovac.

Lavice su u grupi sa lepezom različitih reprezentacija, pa tako pored naših djevojaka tu su još Angola, Japan, Južna Koreja, Norveška i Holandija.

“Svaka utakmica će biti teška na svoj način. Japan, Angola i Koreja igraju manje poznat rzukomet, ali na Olimpijskim igrama smo, nema tu ko kome odgovara, ko ne – moramo igramo najbolje što možemo. Mislim da u tim mečevima uglavnom sve od nas i kako ćemo u tom momentu da odgovorimo protivniku”, zaključuje Klikovac.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име