zoi
Izvor: REUTERS/Tingshu Wang
Jelena Vujičić, Eldar Salihović i Aleksandar Grbović predstavljaće Crnu Goru na ZOI u Pekingu koje će početi 4. februara.

Kako je saopšteno iz Crnogorskog olimpijskog komiteta, Crnu Goru će na ZOI koje traju od 4.-20. februara predstavljati troje sportista i to, Jelena Vujičić i Eldar Salihović takmičiće se u slalomu i veleslalomu, a Aleksandar Grbović u kros-kantriju na 15 kilometara.

“Njih troje su izborili vizu za Peking, imamo isti broj takmičara kao i prije četiri godine u Pjongčangu”, kazao je Rajko Kosić, šef crnogorske misije na Igrama.

Pripreme za Peking, naši takmičari u alpskom skijanju počeli su još u julu, na austrijskom glečeru Hintertuks, spremali su se i u Italiji, učestvovali na takmičenjima, na kojima su skupljali olimpijske bodove.

Grbović se spremao i takmičio u Italiji, Sloveniji i BiH.

“Siguran sam da će oni dati maksimum u Pekingu. Najvažnije je da zaostatak za najboljima ne bude preveliki, a plasman kakav će biti zavisi i od učinka takmičara sa boljim startnim brojevima. Skijanje je nepredvidivo, često je to rulet-sport, zavisi od stanja staze, vremenskih prilika…”, kazao je Kosić.

Jelena Vujičić će veleslalomske trke voziti 6. februara, a slalomske tri dana kasnije. Eldar Salihović će voziti veleslalom 13, a slalom 16. februara. Aleksandar Grbović će se takmičiti počevši od 11. februara.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име