Radičević
COK: Naš tandem barjaktara - Draško i Jovanka
Jovanka Radićević, naše probojno rukometno krilo, neko ko unosi pozitivnu atmosferu, diže moral i daje energiju cijeloj ženskoj rukometnoj reprezentaciji, u Tokiju će imati i psoebno zaduženje – nosiće zajedno sa Draškom Brguljanom zastavu Crne Gore na otvaranju.

“Nositi zastavu svoje zemlje na svečanom otvaranju Olimpijskih igara, to je za mene najveća čast i privilegija. Presrećna sam, srce mi je puno – braniti boje Crne Gore na najvećoj sjetskoj sportskoj smotri i slušati himnu to je nešto što ne može da se opiše, a još nositi zastavu – to je nešto zašta bi svaki sportista dao sve svoje nagrade i sve što ima”, kaže Radičević.

Ona nema sumnje da su ona i Draško dobar tandem.

“Draško je milion puta pokazao kakav je igrač i na kakav način brani boje svoje zemlje. Uradićemo sve da se crnogorska zastava zavijori onako kako treba da se zavijori”, kazala je Radičević.

Uspješna reprezentativka koja je bila nositeljka srebra u Londonu 2012, ali i zlana u Beogradu na EP iste godine, kaže da se i dalje nada da naša ekipa može da iznenadi.

“Krug će biti zatvoren samo ako mi se ostvari još jedan san. Mislim da svi mi sportisti koji uđemo u olimpijsko selo imamo pravo da sanjamo i da se nadamo najvećim dometima”.

Ne krije Jovanka ni ponos kako na saigračice tako i na sve sportiste Crne Gore.

“Mi se kao mala zemlja nalazimo među 11 hiljada sportsita koji su najbolji na svijetu i moramo da budemo ponosni na to. Kruna svakog sporiste je kada zaigra za svoju zemlju, a kada se još nađe na Olimpijskim igrama – meni je ovo treći put i ponosna sam na sebe, a to što sam uradila za reprezentaciju radim srcem i radiću dok budem mogla”, kazala je Radičević.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име