Savić
Izvor: Twitter
Znanje i iskustvo Maje Savić je neprocjenjivo. Ona je osvajačica olimpijske srebrne medalje i zna kako se dolazi do cilja, ali smatra da ima dosta prepreka na putu do uspjeha.

Savić smatra da su “lavice” tim iza kojeg je dug, studiozan i kvalitetan rad i da su spremne došle, uz neke finese koje ih čekaju do starta OI.

“Od starta se dobro radi. Pred dolazak u Japan imali smo provjeru u Mađarskoj gdje smo vidjeli na čemu još moramo da radimo do početka. Olimijske igre same po sebi su teške. Na primjer, u odnosu na svjetsko ili evropsko prvenstvo nastupaćemo sa 14 igračica plus rezerva, tako da nemamo prostora za neke kalkulacije. Ali, u suštini, svima je isto”, kazala je Savić.

Puno je debitantkinja u Tokiju. Pritisak realno postoji.

“Treba da budemo strpljivi, jer ako gledamo 2012. i ovu godinu – neuporedive su što se tiče igračkog kadra. Ova ekipa sada ima karakter za divljenje i sigurna sam da će dati 200 odsto na terenu”.

Tribine u Tokiju će biti prazne, a Maja se osvrnula i na to.

Cijela sezona je takva pa pretpostavljam da neće biti problema za nas. Jedino što smo u grupi sa reprezentacijama sa kojima ne igramo baš često.” dodala je ona.

Svaki igrač na terenu je jednak. Odvajanje može odvesti u nepopularnu krajnost.

“Prije svega, treba ostati pozitivan sa mislima i usresređen na ekipu. Vidi se i ovdje u Tokiju veliko uzbuđenje i sreća, a uz sve to i dobar stav, jer smo odradili dobar posao. Potrudićemo se da ostanemo pozitivni”.

Za kraj je dodala da su suze, emocije i pritisak sastavni dio svega.

“Sve to vodi u neželjenu krajnost. Kroz treninge i priču želimo da smanjimo pritisak, Sad, iskreno, blagi pritisak mora da postoji kada radiš puno. Na primjer, student koji je učio ima tremu i nada se visokoj ocjeni, a onaj ko izlazi na blef, ništa ne očekuje, zar ne?! Snovi su lijepi, treba ih čuvati”. zaključila je Maja Savić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име