Španović
izvor: Instagram
Nakon prolaska u finale Ivana Španović istakla je da posle skoka od tačno sedam metara, najbolje čuva za kraj. 

“Ovo potvrđuje da sam spremna na nivou na kome smo mislili da ću biti. I ovo je bilo sa velikom zadrškom, jer sam u prvoj seriji napravila prestup. Tako da je onda bilo bitno samo da napravim skok preko 6.75 metara. Ostaje sada da podignem dodatno raspoloženje“, istakla je Ivana.

Iako je imala dosta problema sa povredama, vratila se još jača i spremna je za ono što slijedi.

Trener Goran me nije pustio da radim ništa za kvalifikacije. Čuvamo sve za finale… Generalno kako je bila loša zimska sezona zbog toliko stvari, toliko je dobro počela ljetnja. Bila sam baš srećna što sam vezala onakva tri bitna takmičenja. Falile su mi Amerikanke da bi bila potpuna konkurencija tu. Ali, ja sam zadovoljna. Posle Stokholma smo se samo prebacili na pripreme, tu smo iz takmičarskog ritma doštelovali zalet do perfekcije”. rekla je Španović.

Istakla je da joj uslovi u Japanu ne smetaju, te da se brzo privikla na novu klimu. 

“Meni je super ovdje, standardno smo došli dva dana prije takmičenja. Odradili smo prve treninge. U principu meni odgovara samo da je toplo. Jeste da je prilično toplo, ali nama je sreća što smo u hladu, tako će biti i u finalu, što je olakšavajuća okolnost. Još malo da nam dune vetar u leđa i to je to”. dodala je Španović.

U finalu joj je cilj da bude bolje nego što je bila u Riju kada je prije pet godina osvojila bronzanu medalju.

Danas ću malo da se odmorim, sjutra ću malo da se istoniziram i onda ostaje da u utorak isporučim ono što imam u sebi, a čekam toliko dugo da se desi. Brišemo sve što je danas bilo, fokusiramo se na finale. Oslanjam se na iskustvo i želju da isporučim ono najbolje što mogu”, zaključila je Ivana Španović

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име