rik
Novak Đoković/twitter

Novak Đoković najbolji teniser svijeta nakon ekspresne pobjede od 2:0 nad Njemcem Janom Leonardom Štrufom, plasirao se u osminu finala u Tokiju.

Nole je nakon deual prokomentarisao i uslove za igru koji su ga pratili danas.

-” Bila je i dalje vlaga, ali sa odsustvom vrućine. Danas je bilo oblačno zato što najavljuju kišu i nadam se da će pasti ili barem da vjetar jače dune da se svi osvježimo. Zaista je pet dana bilo nesnošljivo. Ta brutalna kombinacija između vrućine i sparine je nešto što svako od nas treba da prihvati.” počeo je Đoković i nastavio:

-” Pričao sam sa njima o tome da mečevi kreću kasnije. Oni rade na tome da, uprkos logističkim izazovima, kako turnir bude odmicao i kako se mečevi budu smanjivali, da počinju kasnije što bi nama svima odgovaralo.”

Dotakao se i narednog protivnika Španca Fokine.

-” On je bio specijalista na šljaci do nedavno. U poslednjih godinu i po dana je dosta napredovao na tvrdoj podlozi. Poznajemo se dobro, sa njim treniram u Španiji kada sam tamo na pripremama. Odličan momak, super se slažemo i znam šta me očekuje. Imam dan pauze, pa ću se pripremiti.”

-” Fokina mi je samo u mislima, znam da će biti sve teži mečevi. Ne mogu da utičem na to šta će da urade Zverev, Medvedev ili Cicipas ili kog da mi je najveći rival ovdje. Utičem samo na sebe. Pridržacam se onoga što funkcioniše dosta dobro. Zašto bih išta menjao.”

Đoković je upitan da li je na ovim Olimpijskim igrama euforija za njim manja u odnosu na prethodne.

-” Ne – kao iz topa je odgovorio i nastavio: – Nije na meni u suštini da pričam o tome, ali nije. Dosta fotografija, dosta druženja i lijepih riječi u selu. To je ono što me puni pozitivnom energijom. Uživam u svakom trenutku zaista, ovo je nešto što mi kao pojedinačni sportisti ne možemo da doživimo tako često. Uopšte, da kao sportista predstavljaš svoju zemlju na Igrama je jedinstveni osjećaj.” – rekao je Đoković i dodao:

– Ja sam svoj, sada ne bih da pričam o nekim odlikama i vrlinama i manama. Svjestan sam nekih stvari, pa se trudim da svjesno i živim. Trudim se da budem zahvalan na svakom momentu iako sam imao već tri učešća na OI, a iza sebe i puno uspjeha u svom sportu i svjestan sam da me mnogo sportista i ljudi prati i da je tenis popularan sport globalno. Sve je to fenomenalno, ali ja na svakog sportistu gledam kao na svog kolegu i želim da pitam i naučim nešto. Otvorenog sam uma, volim da pitam, navijam za sve njih. Sigurno svima nama sve to stvara dodatan podstrek.” – zaključio je Novak Đoković.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име