Tokio:”Održavanje Igara u ovim uslovima nije moguće”

3
15
igre
Olympic Stadium/REUTERS via Guliver image

Pritisak javnosti u Japanu je sve veći, zbog mogućeg održavanja Olimpijskih igara u Tokiju. 

Glavna organizacija japanskih doktora pozvala je organizatore da otkažu takmičenje, zbog velikog rizika od još većeg porasta oboljelih od korona virusa.

Pozivamo vlasti u Japanu da razgovaraju sa Međunardnim olimpijskim komitetom. Održavanje OI u ovim uslovima nije moguće. Dolazak preko 20 hiljada ljudi samo bi još povećao rizik od zaraze“, kaže se u pismu Vladi Japana, koji je potpisalo preko šest hiljada lekara.

Stanje je više nego alarmantno, bolnice su već prepune pacijenta, a Japan se sve teže bori sa korona virusom. Vandredno stanje u Tokiju je produženo do 31.maja i sve manje su šanse da se sve stabilizuje do početka Olimpijskih igara. Prema zadnjim istraživanjima koja su rađena u Japanu veliki broj njih je za otkazivanje ili odlaganje Olimpijskih igara.

3 KOMENTARI

  1. Ja kapiram da neki kasno shvate neke stvari…ali o ovome su trebali mnogo ranije da razmisle. Ipak je stvar ozbiljna i njima je nazalost samo novac u pitanju, ni u jednom trenutku nisu sagledali posedice koje su i vise nego ocigledne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име