Kuljača i Grgović nastupali u Budimpešti

0
24
Jovana Kuljača
Jovana Kuljača

Jovana Kuljača plivačica iz Crne Gore kvalifikacije u trci na 50 metara leđno na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti, završila je u vremenu od 32.74.

Dok je njeno najbolje vrijeme u toj disciplini je do sada bilo 32.08. Crnogorka će od 24. juna plivati u kvalifikacijama na 50 slobodnim stilom.

Nakon trke se oglasila i istakla zadovoljnosto.

-” S’ obzirom da je ovo moja prva trka baš sam zadovoljna, imala sam malo problema sa ulaskom u cilj ali sve ostalo je bilo super. Nikad do sada nijesam bolje krenula 25 metara i skočila sam fenomelnalo, samo sam zeznula 10 metara poslednjih. Zadovoljna sam i to je najbitnije. ” – rekla je mlada Crnogorka.

Danas je nastupio i Ado Gargović koji je kvalifikacije na 100 metara slobodnim stilom završio u vremenu 53.82 (njegovo najbolje vrijeme je 53.46). Podsjećamo, on je na startu takmičenja, u kvalifikacijama na 200 metara slobodnim stilom zabilježio vrijeme od 1:57,74, dok je njegov najbolji rezultat u toj trci i ujedno državni rekord 1:56.

” Sve ukupno zadovoljan sam isplivanim vremenom, s obzirom na to da sam napravio dvije kardinalne greške. Na okretu bukvalno sam se samo prtima odgurnuo, umjesto cijelim stopalom i savijenim koljenima, zadnji dio trke imao sam isto greške pri ulasku u cilj, tako da zadovoljan sam isplivanim vremenom s obzirom na greške”- rekao je Grgović, u nastavku je istakao:

“Ovo je odličan početak za velike bazene, očekuju me sad pripreme u Beogradu, potom ću se vratiti u Podgoricu.”

Budimpešta

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име