Lazović : Nadam se da je konačno malerima došao kraj

0
31
Lazović
VPSCG Lazović
Dejan Lazović, naš reprezentativac,uzdanica Marseja i jedan od najboljih golmana na svijetu, ostavio je iza sebe jako težak period.

Zbog povrede šake, Dejan je morao da propusti Olimpijske igre, a zbog povrede stopala, početak takmičenja u vaterpolo Ligi Šampiona.

„Nadam se i verujem da je malerima konačno došao kraj. Neću da pričam o tome kako sam se osećao kada sam saznao da neću moći da idem na Olimpijske igre, ni o tome kako mi je bilo kada sam morao da propustim početak Lige šampiona. Svakom sportisti je odsustvo sa borilišta velika kazna. Naučio sam tokom karijere, da su predaja i odustajanje zabranjene reči, pa sam se konačno vratio u bazen, motivisan i odlučan u nameri da pomognem Marseju, kao i reprezentaciji Crne Gore da ostvare sve ciljeve koje su zacrtali“, naglasio je Dejan za Sport Klub, pa nastavio:

„Marsej je sjajno počeo sezonu u elitnom takmičenju. Posle poraza od Reka, uspeli smo da prebrodimo tri jako teška gostvanja. Slavili smo u Dubrovniku, Bukureštu i Budimpešti. Sigurnim zaveslajima idemo ka finalnom turniru, a svi u ekipi smo svesni da je reč opuštanje zabranjena. Ono što nas sve raduje je činjenica da smo podigli nivo igre u odnosu na prošlu sezonu, da napredujemo iz utakmice u utakmicu, da smo na pravom putu da Marsej čvrsto pozicioniramo u elitnom evropskom društvu“.

Rekao je i par riječi o reprezentaciji Crne Gore :

„Imamo jednu od najmlađih, ali i jednu od najperspektivnih reprezentacija na planeti. San svih nas koji se bavimo vaterpolom je medalja na Olimpijskim igrama, a smatram da smo na pravom putu da u Parizu budemo u grupi favorita. Momci napreduju iz dana u dan, većina momaka igra u Ligi šampiona i kvalitetnim šampionatima, stiču iskustvo, uče da se bore sa pritiscima i imperativima. U ovom momentu se jedino nadam da ćemo uoči Svetskog prvenstva biti kompletni, da nećemo imati problema sa povredama i izostancima, jer je to jedan od osnovih uslova da napravimo korak napred“, naglasio je Dejan Lazović i dodao:

„U periodu koji sledi, primarni cilj je plasman na Olimpijske igre u Parizu i borba za medalju. U međuvremenu, na svim velikim takmičenjima, nastojaćemo da budemo konkurentni za pobedničko postolje, jer je mlada generacija pokazala da je kadra za velika dela, s obzirom da je osvojila zlatnu medalju u Svetskoj ligi, odnosno bronzanu na Evropskom prvenstvu“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име