Udovičić
Izvor: Twitter
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić govorio je na svečanoj akademiji, koju je upriličio Vaterpolo savez Srbije, a povodom zlatnog jubileja, obeležavanja 100 godina vaterpola u Srbiji.

“Jedan zlatni vijek je iza nas, a privilegija je i čast biti večeras u društvu najvećih svjetskih majstora od kojih smo svi učili, u društvu nekadašnjih, sadašnjih i budućih olimpijskih, svjetskih i evropskih šampiona, jer šampionska tradicija je neprekidan niz u našem vaterpolu. Vijek obilježen istorijskim pobjedama, nezaboravnim bravurama u bazenu, strašću, prkosom i neprestanom borbom svakog od nas – da svakog dana budemo sve jači tim. Vaterpolo je u Srbiji više od igre, to je svima nama život, jer smo svaki put u bazen ulazili ne štedeći sebe, živjeli smo san najboljih, ponosno noseći zlatnu tradiciju koju smo naslijedili od generacija prije nas i dajući sve od sebe da igramo igru koja će motivisati momke koji dolaze poslije nas. Večeras i ovdje, sa ponosom, možemo reći – uspjeli smo! U našim razlozima za slavlje, mnogo je onih koji su dio njih, koji su nas bezrezervno podržavali. Hvala našim porodicama i svima koji su svim srcem bili uz nas, uvijek, i u velikim pobjedama, ali i u porazima. Beskrajno hvala i svima koji više nisu sa nama, a koji su bili neizostavni deo zlatnog vijeka vaterpola u Srbiji, kojima dugujemo mnoge uspjehe, koji će zauvijek biti naše legende u našim srcima. Ono u šta sam apsolutno siguran, jeste da će i novi vijek srpskog vaterpola biti era velikih šampiona i nezaboravnih uspijeha, da ćemo još mnogo puta donijeti ponos našoj Srbiji. Meni i mojim roditeljima je bila najveća čast što sam bio srpski vaterpolo reprezentativac. Hvala svima koji su mi dali tu priliku, nadam se da sam je opravdao. Siguran da znamo, možemo i svim srcem hoćemo da nastavimo ovu zlatnu priču, hvala vam svima, idemo dalje!” – dio je govora. 

Nekada zvanično najbolji vaterpolista svijeta i Evrope, ministar Udovičić od osvojenih 25 medalja od kojih 15 zlatnih, osvojio je za Srbiju, između ostalog, 3 medalje na Olimpijskim igrama, 4 medalje na Svjetskim prvenstvima i 5 medalja na Evropskim prvenstvima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име